Контролисана КФОР експлозија у северној Митровици?

eksplozija kforКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Војници Кфора вечерас су у северном делу Косовске Митровице контролисаном експлозијом уништили ручну бомбу која је пронађена у дворишту куће Алије Мемовића.

Заменик регионалног директора Ергин Медић изјавио је да је полицији у току дана пријављено да је у дворишту породичне куће Мемовића у улици Анке Спајић пронађена експлозивна направа. Ради се о бомби коју су војници Кфора специјализовани за уклањање експлозивних направа контролисаном експлозијом уништили у 17.30, рекао је Медић.

Пре пар дана непознате особе активирале су експлозивну направу на кући једног Мемовићевог рођака, али на срећу повређених тада није било, осим што је на кући причињена материјална штета.
Експлозија која се чула вечерас у Косовској Митровици је још једном узнемирила грађане северног дела Косовске Митровице који су посумњали да се ради о новом бомбашком нападу у граду који су у последња три месеца учестали.

Најозбиљнији бомбашки напад догодио се у насељу Бошњачка махала када је прошлог месеца у експлозији бомбе повређено двоје деце породице Вучетић из Косовске Митровице.