Србија ће испунити све политичке и формалне услове за добијање датума

djuricБЕОГРАД – На вечерашњем састанку државног врха договорено је да делагација Србије у дијалогу са Приштином заступа став чврсте опредељености за постизање компромиса, без обзира на то што Приштина до сада није показала спремност да разговара на конструктиван начин о модалитетима за изналажење решења.

Саветник председника Србије Марко Ђурић рекао је после састанка да Србија од ЕУ очекује да остане непристрасан медијатор и да подстиче контструктивност Приштине, која је, према његовим речима, показала далеко мање решености да изађе у сусрет решењу које би задовољило интерес обе стране.
„Констатовали смо да се став Приштине није померио ни за милиметар од почетка преговора. Закључили смо да они нису били довољно конструктивни у првом делу дијалога и сада шаљемо јасну поруку да очекујемо да буду далеко конструктивнији у наставку дијалога“, рекао је Ђурић.

Када је реч о вези дијалога Београда и Приштине и процеса евроинтеграција Србије, Ђурић је истакао да је Србија испунила 95 одсто услова који су јој постављени за добијање датума почетка преговора о придружењу ЕУ и да ће до априла испунити све политичке и формалне услове за добијање датума.

ТАНЈУГ