Мирослав Мишковић осуђен на пет година затвора и новчану казну

Београд — Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић осуђен је на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара, наводи се у пресуди Специјалног суда.

Он је проглашен кривим за помагање сину Марку да утаји порез по одбитку од око 320,3 милиона динара, односно око три милиона евра.

Истом одлуком Мишковић је ослобођен од оптужби да је оштетио путарска предузећа, односно да је финансијским пословањем извлачио новац из њих.

На ову пресуду и Мишковић и тужилаштво за организовани криминал имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду.

Судија Маја Илић рекла је да је судско веће одлуку донело једногласно.

Власник Делте није присуствовао изрицању пресуде, на шта и није обавезан.

Марко Мишковић је 25. фебруара осуђен због утаје пореза на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара, уз обавезу да његово предузеће „Мераинвест“ плати порез од око 320,3 милиона динара, али је као и отац ослобођен од оптужби за извлачење пара из путарских предузећа.

Мирославу Мишковићу је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

Мишковићи су били су ухапшени у децембру 2012. године.

После вишемесечног боравка у притвору пуштени су да се бране са слободе, уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.


Извор: Б92