За 24 сата убијена три украјинска војника код Доњецка

КИЈЕВ – Украјинска војска је саопштила данас да су три њена војника убијена и један рањен у најновијим сукобима између проруских и владиних снага на истоку земље, преноси АФП.

„У борбама су, нажалст, страдала три украјинска војника у последња 24 сата“, казао је портпарол украјинске војске Олександр Мотузјањук и додао да је још један војник тешко рањен.

На првог убијеног војника пуцано је у селу Талакивка, на око 80 километара јужно од Доњецка, за који је Мотузјањук рекао да је практично престоница проруских снага, док су друга двојица убијена у експлозији мине у селу Луганске, које се налази на око 50 километара североисточно од Доњецка.

Мотузјањук је, такође, оптужио проруске снаге да користе оружје које је забрањено према мировним споразумима из Минска.

АФП преноси да је неименовани представник проруских снага данас оптужио украјинске трупе да су током претходне ноћи испалиле 130 граната.

Последице украјинског напада:

Током претходне ноћи украјински фашисти су гранатирали цивилно насеље Петровка. Жртава на срећу није било али је оштећено неколико кућа.

«Престаните с нападима пошто вас се не бојимо. и никад вас се нисмо ни бојали.Ако буде потребно и ја ћу устати да браним земљу а вас ћу убијати и нећу жалити. То пренесите свом председнику Порошенку»- рекао је један становник Петровке.

«Супруга је синоћ одмарала а ја сам гледао филм кад је улетео пројектил у кућу. Добро је да деца нису била ту да су раније отишли у госте у Макејевку»- рекао је он.


Извор: ТАНЈУГ и Новински фронт