Одговор фукарама и њиховим шефовима

NE U NATO MNE

Покрет НЕ У РАТ – НЕ У НАТО одговорио је на усвајање Резолуције о подршци учлањењу Црне Горе у НАТО, усвојеној на јучерашњем засиједању Скупштине Црне Горе. У јасној поруци „NATO do not cross“ сажета је реакција Покрета, а билборди са овим садржајем постављени су дужином путног правца Подгорица–Требиње.

Резолуција – шта сте то ријешили?!

Резолуција – по дефиницији: оно што решава. Шта сте ријешили? Да нас уваљате у ратно блато НАТО пакта? Да нас по западним калупима скоцкате у пакете топовскога меса? Да нам плећа посрћу под тешком ратном опремом, ноге носе по белосвјетским пустињама из којих црпите задње земаљске залихе нафте, а душе носе душе оних које сте мученичком смрћу умарали и уморили?

Но пасеран, “господо”! Народ Црне Горе је стао ПРОТИВ! Не дамо вам своју земљу. Нисмо вам је ни нудили. Не дамо вам своју дјецу. За боље ствари смо их нивили. Не дамо вам културу и традицију. Није то нешто што се може само дати, продати или пак “заокренути”, како сте се дрзнули назвати издају коју спремате. Не дамо вам слободу, не дамо вам мисли и снове, не дамо вам ни црно испод ноката јер и то бисте, такви какви сте, нашли начина да “валоризујете” у опскурним трговачким диловима.

Не признајемо срамоту коју намећете на образ Црне Горе. Не признајемо друговање са ратним злочинцима, трговцима људским месом и осталим Змијама вашег пријатељског кружока. Црвени теписи које њиховим посјетама простирете од наше су и братске нам крви поцрвењели. Црна Гора ће стрести те и сличне поњаве са своје часне земље.

Ваш јањичарски однос према свему што битише најбоље се огледа у вашој потреби да докажете лојалност страним и непријатељским амбасадама. А народ памти и зна: најгори су јањичари. Памти зато што се овдје још увијек чују гусле. Зна зато што још увијек читамо на ћирилици, писму на којем је Андрић писао о неким прошлим јањичарима, али и о вама, упозоравајући нас.

Зато вам неће помоћи ни резолуције ни слични сепети у које сте спремили да упртите вољу народа и поклоните је западним жртвеницима. Не дијелимо и нећемо дијелити мишљења и „резолуције“ са фукарама и њиховим шефовима. НЕ У РАТ – НЕ У НАТО, кратко и јасно.


Извор: ИН4С