Влада и Скупштина Републике Српске Крајине у прогонству: 21 година од ХРВАТСКЕ АГРЕСИЈЕ НА КРАЈИНУ

mapa_republike_srpske_krajine

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ
11000 Београд, Змај Јовина 15 – Тел. 34-27-044, vladaukninu@gmail.com
Тел. 063/495-051;
Бр. 1862/16 – 30. април 7524 (2016)

ХРВАТСКА АГРЕСИЈА НА КРАЈИНУ – ГОДИШЊИЦА

Влада Републике Српске Крајине у прогонству обавештава – да је у претходним столећима Аустрија, уз подршку Римокатоличке цркве у Риму, лансирала борбу против стварања „Велике Србије“ – а та одлука Аустрије је била маска, испод које је српски народ претваран у вештачке нације: хрватску, мађарску и румунску.

Хрватска нација је створена, углавном од покатоличених Срба и Словенаца у Загребу и околини. Словенци су говорили словеначким језиком, али им је Аустрија забранила коришћење тог језика у 19. столећу, те су морали да уче српски језик, који је Аустрија прозвала српско-хрватским (срећом, јављају се словеначки интелектуалци у Загребу, који траже да се у школе уведе учење заборављеног словеначког језика, којег је /ненаучно/ Аустрија прогласила дијалектом српског језика).

Тако створену вештачку нацију од Срба и Словенаца (хрватску нацију), користила је Аустрија, Италија и Немачка у истребљењу православних Срба током целог двадесетог столећа, а у Другом светском рату је била задужена да биолошки истребљује, поред православних Срба, Јевреје и Роме. Уз више концентрационих логора смрти у Другом светском рату, у којима су убијани Срби, Роми и Јевреју, Хрвати су имали и концентрациони логор смрти за малолетну децу Срба, Рома и Јевреја – у Јастребарском, поред Загреба.

Чланице Европске уније и НАТО су искористиле Хрвате за носиоце разбијања СФР Југославије и прогона Срба из Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и Хрватске од 1990. до 1995. године, кад су прогнали 800.000 православних Срба у Србију, Републику Српску, европске и прекоморске земље. Овај хрватски злочин геноцида над православним Србима је обављен и 1. маја 1995. године, кад је хрватска војска напала део Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) у Западној Славонији, прогнала већину српског становништва, а део одвела у логоре.

На двадесетпрву годишњицу тог хрватског злочина геноцида над православним Србима и окупације дела Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН), Влада Републике Српске Крајине позива Владу Републике Србије и Скупштину Европске уније у Бриселу, да овај хрватски злочин геноцида ставе на дневни ред Скупштине и Савета безбедности УН, да би се окончала хрватска окупација Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и да би се Србима омогућио повратак у Домовину и организовање сопствених државних установа, какве су биле предвиђене Резолуцијом Савета безбедности УН, бр. 743/92, од 21. фебруара 1992. године.

Влада РС Крајине позива Владу Републике Србије и Скупштину Европске уније у Бриселу, да, поред мера за окончање хрватске окупације РС Крајине (Зоне под заштитом УН), а сарадњом с установом за деколонизацију УН, поднесу захтев, да се јавно обелодане мере Аустрије и Ватикана из 18. и 19. столећа, кад су, аустријском колонијалном присилом, православни Срби покатоличени, па приморани да се представљају Хрватима, а Словенци присиљени, такође, да се представљају Хрватима и да се престану служити својим матерњим (словеначким) језиком.

УН су помогле многим народима у Африци, Азији, Аустралији и Америци, да се врате свом националном бићу и културној баштини својих предака, па је обавеза УН – да то помогну и покатоличеним Србима – примораним, колонијалним мерама Аустрије, да се зову Хрватима и да помогну Словенцима, који су, колонијалном присилом Аустрије, приморани да се представљају, такође, Хрватима.

С поштовањем,

Милорад Буха, председник Владе
Дипл. инж. Рајко Лежаић, председник Скупштине

———

7.6.2016. ел.поштом Слободан Јарчевић, за ФБР приредила Биљана Диковић