Коло без Срба – Велимир Ераковић

Velimir-Eraković

Прошло је десет година од референдума у Црној Гори. Десет година од ,како властодршци рекоше ,, повратка и обнове државности Црне Горе“. Деценија од исправљања историјске неправде и како велики везир рече ,, поништења, анексије од стране Србије и срамних одлука Подгоричке скупштине“. Припреме за прославу биле су више него обимне. Сваки дан се на државној телевизији позивало на вјечност Црне Горе. Медији су мјесецима раније потенцирали величину историјског догађаја. На хиљаде и хиљаде реклама и билборда су преплавиле малу и напаћену земљу стављајући у први план независност и вјечност, а све друге теме гурајући у запећак.

Ненормална количина застава у свим градовима као да је требала да замијени људе и посвједочи радост квази празника. Нико више није говорио о уништеној економији, пропалој привреди, великом иностраном дугу, распаду предузећа, нерешивим проблемима које имају радници КАП-а и „Радоја Дакића“, незапосленој омладини, нарастајућем криминалу и корупцији у врху државе. Сва прича се свела на ослобођење од Срба и Србије.

Zastave Коло без Срба

А Србија никад није окупирала Црну Гору. Србија и Црна Гора су једно биће, једно тијело, душа и срце и све неистине и приче о окупацији су злочин према свом народу. То је као да мајка окупира и удави своје чедо или да дијете убије своју мајку. Поготово ако се зна да је Подгоричка скупштина легитиман политички акт који је тада подржавало 90 % људи у Црној Гори. Ових десетак процената који су били против тога нијесу то радили из убјеђења већ из моралне обавезе према владајућој династији Петровића и краљу Николи који је напуштио земљу. Није спорна државност Црне Горе, како би и била. Берлински конгрес је јасно дефинисао Црну Гору као државу коју је признао читав свијет. И она од тада траје и јача јер је постављена на традиционалним темељима светородне лозе Петровића и осталих српских витезова и јунака тога времена. Напомињем српских јер у Црној Гори Светог Петра Цетињског и Његоша највећа срамота је било бити Црногорац, а не бити Србин.

Спорно је то што је референдум о независности брутално покраден, наметнут од страних сила и што је тим чином Црна Гора престала да постоји у свом изворном облику. Направљена је приватна држава Мила Ђукановића и пар породица које су је како видимо на примјеру Маровића и осталих челника ДПС-а рашчерупале и опљачкале. Црна Гора постаје антисрпска због приватних интереса и лоповлука владајуће партије. Као прави диктатор Ђукановић наравно има читав репресивни апарат уз себе у ком предњачи Душко Марковић, његов клан из Мојковца и Никшићани који предводе полицијске снаге у Црној Гори предвођени Копривицом, Благојевићем, Љешковићем и Јањушевићем.

На самој прослави која је у свим градовима доживјела фијаско, режим и последњи европски диктатор јавно објављују прогон Срба у Црној Гори. Антисрпска хистерија постаје нешто што је модерно. Да се не наљути ратни злочинац Хашим Тачи који је вадио српске утробице у Жутој кући. а позван као најстиднији гост на весељу на ком нема српског кола. Сваки народ је присутан сем српски. Нема онога који је створио ову државу, гинуо за њу и крвљу својих предака свједочио љубав и приврженост држави. Власт шаље јасну поруку да Србима није мјесто у Црној Гори. Одмах након тога велеиздајник, охрабрен неком хемијском оловком коју му је поклониоСтолтенберг након потписивања ко зна каквог споразума и подршком НАТО пакта, пријети Српској православној цркви.

milo i taci Коло без Срба

Каже ,, највећи противник независне Црне Горе је Српска православна црква и људи који је подржавају.“ Прво Црква се не подржава, није то политичка организација нити НВО као ова коју он финансира него нешто старо вјековима, веће од свих нас, дар од Господа Бога и свједочанство да постојимо али он као кумбровачки ђак наравно о томе нема појма. Богу великоме хвала па имамо мудрог митрополита који зна како одговорити онима који се Бога не боје и људи не стиде. Једно од највећих имена свјетског православља, пастир, помиритељ и борац за Његошеву Црну Гору призива на разум неуког, разулареног и на сукоб спремног диктатора. Шта доказати недоказаном? Како среброљупца одучити од похлепе? Како гордог спуштити на ниво нормалног човјека? Како ономе који мрзи свим својим бићем усадити љубав? Тешко, али се владика труди и нада.

novovic Коло без Срба

Ђукановић нас враћа у вријеме прије Другог свјетског рата када је један шизофрени владар жигосао Јевреје и стављао им жуте траке око руку. Тако и нама Србима у Црној Гори власт спрема траке које ћемо сигурно носити ако им не кажемо ДОСТА! Доста је напада на Србе! Ниједно коло у Црној Гори није могуће без Срба. Ниједна политичка прича и пут неће се одвити без српског учешћа у њему. Срби неће дозволити да им на њиховој земљи неко ставља жиг и прави их грађанима другог реда. Нико неће отети ниједан манастир у Црној Гори и ниједну цркву ма колико мислио да је силан и моћан. У памет се браћо Срби и ви који гласате ДПС и који се плашите режима Мила Ђукановића, размислите колико својим гласом зла чините народу којем припадате. А вама браћо Црногорци да поручим, што се вјечности тиче вјечан је једино Господ Бог и сила његова. Вјечне су благодати које нам даје, заповјести које морамо поштовати и поуке којима нас учи. Све људско је пролазно, трулежно и пропадљиво. У памет се добро Црногорци!


Извор: ИН4С