Нови протест због смена на РТВ

У Новом Саду, данас нови протест новинара и грађана због смена на Радио-телевизији Војводине. Поред окупљања испред Управне зграде РТВ-а, данас је организована и протестна шетња. Дошло је између 1000 и 1500 људи.

RTV protest ugasili svetlo

Организатори наводе да је повод за ново окупљање то што Управни одбор и ново руководство РТВ-а нису испунили ниједан захтев са претходног протеста, организованог прошлог понедељка.

Иницијатива “Подржи РТВ“ захтева смену комплетног Управног одбора, попуњавање комплетног састава Савета Републичке агенције за електронске медије, и извињење због оптужби за „необјективно извештавање“.

Како јавља наш репортер, скупу се обратио и професор на ФПН-у у Београду Раде Вељановски који је рекао да је укидање аутономије јавног сервиса укидање и свих медијских слобода.

Новинар Теофил Панчић је рекао да грађани данас и јесу на протесту у Новом Саду како би покушали да изврше једну врсту грађанског притиска, а и да се њихов глас по овом питању чује.

Упитан да очекује да ће грашани више подржати протест, рекао је: „Ако им је битно – изаћи ће, они су слободни да нешто учине или не учине нешто за себе, ја мислим да је боље да учине нешто себе“.

RTV protest Pink

Он је навео да ипак да ови скупови, као и они у Београду, који се одржавају против рушења у Савамали, показују да постоји једно чврсто језгро грађана који неће да дозволи да се дешавају овакве ствари


Извор: Н1