РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ ПРИМЕРНОГ МИРЈАНИНА: Патријарх Кирил води у раскол!

„Екуменизам је мозаик јереси и раскола,
иконостас заблуда у храму гордоумља“.

Ава Јустин Поповић

Лопатин Евгениј Борисович је лекар – хирург. Рођен је 4. фебруара 1966. год. у Курску. 1994 дипломира на Московској Медицинској Академији, након чега се усавршава и постаје специјалиста за четири медицинске гране. Радио је на Војној Медицинској Академији, и као главни лекар на руској нуклеарној подморници. Последњих година успешно је развио седам стоматолошких ординација у Москви. Посебно је запажен као православни мисионар штампајући и дистрибуирајући православно пропагандни материјал у виду брошура и ДВД-ја делећи га својим пацијентима (интересантан податак да је бесплатно поделио преко 60000 комплета са православним садржајем).

maxresdefault

Лопатин је присутан и на друштвеним мрежама (youtube, facebook, twitter и др.) где активно промовише православну веру, дух и културу. Познат је као велики промотер за чистоту Православља и као жесток борац против јереси екуменизма.

На недавно објављеном видео снимку обратио се широј православној јавности и изнео свој став по питању разговора руског патријарха Кирила са папом Франциском.

Не варајте се: зли разговори кваре добре обичаје.

 1.Кор 15,33

Лопатин износи своје супротстављање екуменистичком делању садашњег руског патријарха Кирила излажући и упозоравајући нас при томе у чему је опасност.Екуменизам је највећа јерес свих времена, јер она подразумева изједначавање свих религија и вера, и зацртана је од стране глобалиста.

Разрађен је план за уједињење свих религија, и он ће се реализовати у три етапе:

1. Обједињавање свих хришћанских конфесија.

2. Уједињење свих религија и секти.

3. Формирање јединствене светске религије коју ће предводити папа, и који ће сву моћ над светом дати антихристу.

Екуменизам сам по себи представља највећу опасност за Руску Православну Цркву. Ако дође до промене појединих правила, догматског учења Цркве, њених догмата и канонског уређења – појавиће се проблем са којим ће се сусрести тада милиони верника у Русији Где ће моћи да приме Свете Тајне Христове?“. Свештенослужитељ који је под забраном свештенодејства канонски нема права да служи Божанствену литургију. Слично томе као што глобалисти хоће да обједине свет и изграде светски поредак са заједничком економијом, валутом и јединственим електронским управљањем, екуменисти стреме уједињењу свих религија и јереси у општу светску религију са циљем да се милијарде верника предају антихристу, али се на томе неће зауставити.

Screen Shot 2016-05-29 at 1.48.16 PM

Евгениј Борисович Лопатин:

„Ја сам против екуменистичке активности патријарха Кирила и рећи ћу зашто је и у чему је опасност. Ја сам православни мисионар и зовем се Евгениј Борисович Лопатин.

Поштујући патријарха, певајући у црквеном хору, по завршетку Божанствене Литургије, помињао сам га за здравље као и све чланове хора.

Али како се све брзо одиграва, догађај општења са „мртвима“ (јеретицима) или полумртвим секташима, све ће се завршити тиме што ће после изменити Символ вере, а онда на руском језику изменити Божанствену Литургију. На крају ће свештенике који не прихвате такве „промене“ изгонити из Цркве забраном служења. Код оних који се буду повиновали новим одлукама и променама мало ко ће им долазити од простих православних хришћанина, којима и ја припадам.

Због тога желим да скренем вашу пажњу на то, јер о томе нико не говори, ни масовни медији, нема ничега ни на интернету (напомена: снимак сусрета патријарха Кирила и папе Франциска је од фебруара месеца 2016. године), влада нека општа тишина. Ја говорим о опасности поменутих намера мењања Симбола вере и сл. И важно је да милиони чланова Руске Православне Цркве буду упознати са тим. Ради нас, простих хришћана, Господ је дао себе да буде распет, не ради свештенства, не ради тамо неких блиских ученика, ради нас се он родио, па то како ће бити уређена Црква, и све у њој што је канонски, нас интересује и важно нам је.

Ја не вршим притисак, ја нисам расколник, ја сам обичан човек који вам добронамерно говори отворено о овој опасности. Када кућа гори, домаћин неизоставно зове упомоћ. Ја вама саопштавам да је код нас такво горуће стање.Баћушке (свештеници), на које се ми увек ослањамо, или им поверавамо свој живот, нажалост, нису нам од помоћи, они сви као нешто преживљавају, сви су као у недоумици, све мутно подржавају или не знају да усвајају све ново, у страху да не буду рашчињени. Значи, ми ћемо остати без духовне бриге и хране од стране њих, а они који прихвате новотарије, они ће служити. Велики број људи ка њима неће ићи, зато што ће бити нарушени догмати у Цркви. Када сам питао свог духовника Василија Јермакова недавно, јер сам и породично близак са њим, шта то они хоће да „преведу“ на руски језик он је рекао:„Жења, то ни у ком случају не сме да се деси, јер ће се завршити са великом крвљу. По томе, питамо се шта радити. У крајњем случају, и страдати, не прилагођавати се јереси. Ми смо спремни да страдамо, спремни смо за подвиг. Никада се нисам бавио политиком, ни светском ни црквеном, постоје људи који су боље потковани и спремни, који су завршили богословије, нека они решавају ствари на Сабору, ја то не знам. Моја дужност је да вас упозорим. Увек говорим да су за нас важне породица и Црква, које помажу да преживомо. Православна породица је нападнута, разара је неслога, наркотици… а сада се испоставља да и у Цркви имамо непријатеље. По делима ћете их познати. Још док је Кирил био јеромонах, – то можете наћи на „Јандексу“ (Напомена: руска претраживачка мрежа као што је на пр. Google) – он је био ученик митрополита Никодима Ротова, постао је поданик екуменизма у Русији, био је омиљени ученик у том кружооку, и безусловно су у његово срце посејана семена пре много година и сада дају плодове. Ништа се не дешава случајно драги моји. Нека Вам је Господ на помоћ.“

Ваш Евгениј Лопатин

Господ нас неће оставити!

„Љубим заповијести Твоје већма него злато и драго камење. Тога ради заповијести Твоје држим да су вјерне, на сваки пут лажни мрзим“ (Пс. 129, 127-128), казује Пророк.

Извор: Православље живот вечни