Пољска: Возач аутобуса спасио путнике од експлозије бомбе (ВИДЕО)

Присебност возача спасила је путнике аутобуса градског саобраћаја у Вроцлаву, пошто је зауставио возило и из њега изнео бомбу домаће израде која је одмах после тога експлодирала и лакше повредила једну жену

Poljska Vroclav autobus bomba ekspres lonac

Само присебност возача спасила је данас путнике аутобуса градског саобраћаја у Вроцлаву на западу Пољске пошто је зауставио аутобус и хитро из њега изнео бомбу домаће израде која је одмах после тога експлодирала и лакше повредила једну жену.

„Један од путника градског аутобуса упозорио је возача да је у аутобусу сумњив лонацу најлон кеси. Возач је зауставио аутобус да изнесе сумњиви предмет и обавести диспечера. У тренутку када се враћао у аутобус бомба је експлодирала“, казала језа Газету виборчу портпаролка градског саобраћајаног предузећа у Вроцлаву Агњешка Кожењовска.

Бомба домаће израде, направљена од лонца и ситних металних комада ранила је лакшеједну старију пролазницу која је са површинским повредама превезена у болницу.

„Експлодирала је мешавина хемијских материја и комадића метала. Бомба је била у лонцу у најлон кеси. Трагамо ко га је оставио у аутобусу. Саслушавамо сведоке“, казао јеПавел Петриковски из локалне полиције.

Пољска се последњих година навикла на дојаве о бомбама у министарствима, институцијама и на аеродромима, али све су без изузетка биле лажне. Ово је први пут да неко, без дојаве остави праву бомбу домаће израде у градском превозу.

https://youtu.be/5g_WkupQiWo

Да возач није реаговао тако хитро и бомба направљена од експрес лонца експлодирала уаутобусу током вожње повређених и то озбијније било би далеко више, констатовала је полиција.


Извор: Вечерње новости