Обраћање Олге Николајевне Куликовске-Романове митрополиту Владивостокском и Приморском Венијамину

OLGA

  1. мај, 2016.

Обраћање Олге Николајевне Куликовске-Романове (удовице унука  Императора Александра III и Николаја II) митрополиту Владивостокском и Приморском Венијамину, благословеној пастви Приморске митрополије, житељима града Владивостока и Приморске области поводом 148-годишњице рођења светог Цара Николаја и 125-годишњице путовања Престоло- наследника на исток.     

„Мајског дана победе руски „бесмртни пук“ је прошао целом планетом“, каже се у писму. „У његовим редовима носила се икона светог Цара-страстотерпца Николаја Другог. Цео Руски свет, земаљски и небески, уједињује се у једну христољубиву војску. И нови непријатељ ће бити разбијен, и победа ће увек бити наша!“

„После великог Дана Победе Русија обележава други важан црквено-државни празник – 148-годишњицу од дана рођења Императора Николаја II Александровича. Ове године током мајских дана пада и 125-годишњица посете Престолонаследника Царевића Николаја Александровича, будућег Цара Николаја Другог, граду Владивостоку, који је први поздравио његов повратак у домовину“, подсетила је Олга Николајевна. „Велики Кнез Николај Александрович, као будући владалац Империје, први је отворио и окупио Руски свет на Блиском истоку и у Азији“.

„Идући путем сунца из Владивостока, од обала Тихог океана до престонице Империје, преузвишени Престолонаследник је дао снажан подстрек развоју Далеке Русије. Царевинске поуке и налози за уређење Далеког Истока су данас тражени и остварују се. Одавде, са источних граница, Русија покорава дубине светског океана и космоса“, истакла је О. Н. Куликовска-Романова.

OLGA1

„Данас Владивосток и Јекатеринбург имају посебан значај у животу земље и Мајке-Цркве. Овде видимо искрено и усрдно поштовање Царских Мученика. На Уралској Голготи Преузвишена Породица је водила последњу битку са силама зла, однела је духовну победу и вечно уписала своја имена у спискове „бесмртног пука“. У Владивостоку руски људи су принели покајање због греха одступништва од Бога и цара. У лето 1922. године Пријамурски Земски Сабор је рехабилитовао Династију Романових на прародитељски престо. Отада нико и никад није укинуо ову одлуку. Пре или касније историјска правда ће победити!“, убеђена је она.

„Приморска митрополија на челу са својим архипастиром митрополитом Венијамином воли и поштује свете Царске Страстотерпце, строго чува чистоту Православне вере, коју смо сачували Руска Загранична Црква, наши родитељи и ми у прогонству, без обзира на све препредености екумениста, масона и фарисеја. Поздрављам и подржавам обраћање митрополита Венијамина о изласку Руске Православне Цркве из Светског савета цркава. Док немамо Цара – „спољног епископа“, сви ми, православни народ, треба да се ујединимо око Мајке-Цркве, око тако дивних пастира, као што је владика Венијамин, да бисмо одбранили јединство вере и државе. Па сви ми војујемо у „бесмртном пуку“ Русије на челу са Христом и Његовим светим пуковником – Царем Николајем Другим“, закључила је Олга Николајевна.

Извор: http://ronsslav.com/obrashhenie-olgi-nikolaevny-kulikovskoy-romanovoy-k-mitropolitu-vladivostokskomu-i-primorskomu-veniaminu/