Срамно: Смијењена јер је одбила да казни ученике који су обиљежили годишњицу НАТО агресије

Црна Гора:

Danilovgradska gimnazija protiv NATO

Директорица даниловградске Гимназије Славица Павићевић послата је у пензију одлуком министра просвјете Предрага Бошковића, јер није хтјела да казни ђаке који су обиљежили годишњицу НАТО агресије на СРЈ.

Наставничко вијеће Гимназије „Петар Први Петровић Његош једногласно је почетком априла одбило да расправља о кажњавању ученика који су 24. марта пуштањем сирене за узбуну и авионима од папира обиљежили годишњицу почетка НАТО агресије на СР Југославију.

Професори су рекли да расправе о предлогу Министарства просвјете да се тим ученицима изрекну васпитне мјере није ни било.

Министарство просвјете је послало свим члановима наставничког вијећа документа на којима је требало да заокруже коју васпитну мјеру ученицима треба изрећи.

BOSKOVIC Срамно: Смијењена јер је одбила да казни ученике који су обиљежили годишњицу НАТО агресије

Директорица Павићевић је максимално подржала ученике, а нико од наставника није хтио да гласа и сви су вратили празан папир. Према информацијама које је добио „Дан, Павићевић је послата у пензију одлуком министра Предрага Бошковића.

Шест студената даниловградске Гимназије „искористило је 24. марта школски разглас преко којег су пустили сирене за ваздушну опасност. Они су потом у школском холу пустили и 17 папирних авиона, у циљу обиљежавања 17. годишњице од почетка НАТО бомбардовања.

Објављено је да су, поводом одлуке министра, отворено писмо потписали готово сви запослени у Гимназији, а да је оно прочитано на сједници наставничког вијећа 10. маја ове године.


Извор: ИН4С