Осипов В.Н. “22. мај – дан отпора јереси екуменизма”

СВЕРУСКО САВЕТОВАЊЕ РЕВНИТЕЉА КАНОНСКЕ ЧИСТОТЕ ПРАВОСЛАВЉА

Москва 9. април 2016. год. од Р.Х.

Учесници Саветовања су ЈЕДНОГЛАСНО прихватили одлуку да се 22.05.2016 год., на празник преноса моштију Св. Николаја Чудотворца, организују на целој канонској територији Руске Православне Цркве ОДБОРИ са захтевом да РПЦ изађе из Светског Савета Цркава, из Баламандског споразума са јеретицима-папистима, са захтевом Црквеној хијерархији да донесе канонску оцену Хаванског сусрета патријарха Кирила са јеретиком-језуитом папом Франциском и против учешћа наше Цркве на екуменистичком Критском Сабору.

 

  1. априла 2016. год. у Москви је одржано Сверуско Саветовање ревнитеља канонске чистоте Православља. У сали, у којој се окупило више од 300 особа, није било ниједног слободног места. Многи су стајали поред зидова или седели на поду.

 

Са извештајем «Кишињев-Истамбул-Крит»  наступио је старешина «Савеза за хришћански препород» В. Н. Осипов. Учесници Саветовања су дочекали бурним аплаузима резолуцију Међународне богословске конференције у Кишињеву, која је одржана по благослову митрополита Кишињевског и целе Молдавије Владимира, о категоричном неприхватању екуменизма и неучествовању на Критском Сабору.  Екуменистичком «Великом и Светом» сабору ревнитељи супротстављају историјско Православно Саветовање 1948. год. у Москви, које је осудило сатанистички екуменизам и Светски Савет Цркава.

На Саветовању 9. априла о.г. наступили су: познати црквени делатник протојереј Всеволод Чаплин, свештеник о. Рафаил (Мишин), игуман Кирил (Сахаров), православни писац В. П. Семенко, свештеник о. Виктор Кузњецов, режисер Г. И. Царева, отац Владимир, друштвени делатник И. М. Числов, писац Е. А. Павлов, истакнут саборац из Украјине Игор Друз, Маргарита Зајдлер (информативна служба Армије

Доњецке Народне Републике). У закључку православни адвокат И. Ј. Чепурнаја је у име Покрета «Хитна неодложна медицинска помоћ (СНМП)» прочитала Обраћање (прихваћено једногласно са
троје уздржаних). Учесници Саветовања су ЈЕДНОГЛАСНО донели одлуку да се 22. маја 2016. год. на празник преноса моштију Светитеља Николаја Чудотворца, на целој канонској територији Руске Православне Цркве организују ОДБОРИ са захтевом да РПЦ изађе из Светског Савета Цркава, из Баламандског споразума са јеретицима-папистима, са захтевом за Црквену Хијерархију да канонски оцени Хавански сусрет Патријарха Кирила са јеретиком-језуитом папом Франциском и против учешћа наше Цркве на екуменистичком Критском Сабору. Сматрати дан 22. мај даном супротстављања јереси екуменизмак, јереси која је уперена на ликвидацију Светог Православља.

Владимир  ОСИПОВ.

Извор: http://dsnmp.ru/osipov-v-n-22-maya-den-soprotivleniya-eresi-ekumenizma/