Москва Западу и УН: Не лажите против Асада, изнад „бомбардованог“ логора нису летели ничији авиони!

КОНАШЕНКОВ: ИЗБЕГЛИЧКИ ЛОГОР У САРМАДИ МОЖДА ЈЕ ТУКЛА ЏЕБХАТ АН-НУСРА РАКЕТНИМ БАЦАЧИМА


Избеглички камп у Сармади

  • Руска војска помно анализирала податке система за контролу ваздушног простора Сирије и утврдила: да ни један једини авион – дакле, ничији, а не само сиријске ратне авијације – није прелетео изнад избегличког кампа у Сармади у време када се наводно догодило „бомбардовање“. И не само у то време, него – ни у току целог дана у среду ни у четвртак (4. и 5. маја)
  • А водеће западне земље – од САД до Француске – директно и индиректно подметале Дамаску да су његови авиони у том кампу убили безмало 30, а ранили преко 50 људи

МОСКВА је опет ухватила у директном лагању поводом Сирије и водеће западне земље и Уједињене нације!

Тврдили су да је авион Асадове армије гађао и погодио избеглички камп на северу провинције Идлиб, уз саму границу са Турском. И да је убио безмало 30 људи, а преко 50 ранио.

Утркивали су се ко ће бити лукавији подметању Сирији, УН су чак стигле и до помињања „ратног злочина“. Други су почели да „тамбурају“ о „злочину против човечности“. Све уз формално-празно ограђивање „ако се потврди, а све упућује на…“.

А данас је портпарол руског Министарства одбране – генерал Игор Конашенков – саопштио да је руска војска помно анализирала податке система за контролу ваздушног простора и утврдила: да ни један једини авион – дакле, ничији, а не само сиријске ратне авијације – није прелетео изнад избегличког кампа у Сармади у време када се наводно догодило „бомбардовање“. И не само у то време, него – ни цео дан у среду и четвртак (4. и 5. маја).


Игор Конашенков

Конашенков је додао и да се на основу фотографија и видео снимака може закључити да је камп можда гранатиран, намерно или грешком, из више ракетних бацача које Џебхат ан-Нусра, филијала Ал Каиде у Сирији, користи у тој области.

Још је додао: „Уосталом, фотографије о разарањима у том логору показују да нема рупа које праве авио-бомбе, а ни других знакова да се радило о ударима из ваздуха“.

И сиријска војска одбацила је оптужбе да је извела ваздушни напад на избеглички камп у близини границе са Турском.

Војни врх у Дамаску је примарно одреаговао на тврдњу шефа УН за људска права да је у Сармади у авио-нападу убијено најмање 28 људи, а да први извештаји наговештавају да је за нападе одговоран авион сиријских владиних снага.

Британска субверзивно-пропагандистичка филијала – која себе назива „Опсерваторија за људска права“ у Сирији – саопштила је синоћ да је најмање 28 људи погинуло а преко 50 рањено у ваздушном нападу на избеглички камп у северној Сирији, недалеко од турске границе.


Извор: Факти