Јеросхимонах Рафаил (Берестов): „Вучји сабор“ нећемо прихватити!

Подсећамо на обраћање јеросхимонаха Рафаила (Берестова),  упућено окупљенима на Међународној богословској конференцији под називом „Међурелигијски синкретизам“  одржаној јануара месеца ове године у Кишињеву.Напомињемо да постоје недоумице око неких делова његовог излагања ( нпр. у делу  како је Пет Помесних Цркава признало примат папе на предсаборном саветовању, или када говори да је дато на разматрање „Свеправославног сабора“  питање о жењеном епископату и другобрачном свештенству).  Увидом у јавно доступна документа која су у вези са наступајућим Сабором, таквих података нема, што не значи да то не могу бити наредни кораци екумениста. Но, како овај исповедник и атонски подвижник, из љубави према Цркви Христовој, позива на опрез народ Православни и разобличава екуменисте, сматрамо да је на корист свима нама да објавимо излагање баћушке Рафаила.

РАФАИЛ

Христос по среди нас! Јесте и биће!

Поздрављам  часне оце,  драгу браћу и сестре, децу Свете, саборне цркве, православне! Спасите се у Господу! Срдачно поздрављам вас, верне Господу нашем Исусу Христу који сте се  окупили  на конференцији у Кишињеву.

На жалост, не можемо бити са вама, али смо свим својим срцем уз вас, из љубави према Христу, смо написали наше исповедање против „Вучјег сабора“, екумениста, глобалиста, јеретика , и против новог начина озваничења сатанске владавине.

Да би осветлали образ Православља – Истину Христову у целој Васељени! Христ  је основао Цркву и врата ада неће је надвладати. Амин.

Моје мишљење о Сабору

Води се духовни рат против Свете православне, саборне цркве  и против православне Русије и православних земаља. Људи могу кренути на два различита пута :  путем ка спасењу, на којем имамо  нашег Господа Исуса Христа, јер  Господ каже: Ја сам Пут, Истина и Живот. И нови светски,  Антихристов пут, пут ропства под Сатаном , пут слободе греха, попут  Содоме и Гоморе, пут где се губи обличје Божије , где људи постају  безвољни, млаки у свему што раде ,и као такве лако их је контролисати, постају попут робота.

 Постоје само два пута- пут живота и пут смрти

За утицајне масоне, овосветске богаташе, представнике влада,  Свето Православље је „непријатељ број 1“ . У рату против Цркве  масони и њима наклоњени  високи представници Цркве користе јако оружје-  екуменски покрет, који би желели озаконити  на такозваном  „Светом, великом свеправославном сабору.“ Сабори се сазивају како би се решила спорна питања везана за Цркву. Сабирају се Архијереји, монаси, свештеници, ђакони и мирјани у храму. Пред поклоничким Часним Крстом, пред Јеванђељем, приступају  сабирној молитви па се тек  онда усуде решавати спорна питања.

Иступали би сви чланови Цркве, као и епископи, монаси и свештеници, и мирјани. На Саборима су учествовали и многи свети људи. Тако се долазило до Православног решења говорећи  „“Благоизволи се Светом Духу и нама““, и одбацивали су  јеретичке ставове а јеретици који су насупрот  Свете Православне Цркве су анатемисани.

СВЕТОГОРЦИСвета Црква не треба такозвани „Осми сабор“, сувишан је јер све што треба да знамо речено је на потоњих седам. Нама Православнима не треба  свесветски сабор,  већ масонима- непријатељима Православља. Они су ти који припремају тај „велики“, „свесветски“ – осми сабор како би унаказили православље.

И пре свега желе да се окористе  екуменизмом  који је јерес над  јересима! Екуменизам је настао од шкотских масона са циљем да  искриви истину Православне Цркве, тако да је екуменизам  црквена јерес. На сабору (совјешчаније) Епископа Помесних Православних Цркава одржаном. јула 1948. године.  одбачено је  учешће у светском екуменском покрету,  и осуђено је јер је јерес.

Године 1983. , Архијерејски Сабор РПЗЦ званично је објавио АНАТЕМУ екуменизму.

Више се не може (и не сме) ћутати јер би даље ћутање и нас изједначило са издајом Истине, од чега нека нас спасе Господ.

Света Православна Црква две хиљаде година се бори за очување чистоте Христовог учења. Свети Сабори су  одбацили јеретичке ставове и утврдили право учење, и рекли. „“Благоизволи се Светом Духу и нама““ . Папску јерес „Филиокве“ Свети Сабори су такође одбацили.

Када је саградио Своју  Свету Цркву, наш Господ Исус Христос је рекао: „А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овом камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати“(Матеј 16,18 ). Масони екуменисти ће  нам сада рећи да се Црква урушила услед подела на многе конфесије, и да би се вратила у пуној снази  потребна су некаква уједињена -од света а не од Христа установљена Црква. Масони у њиховим вишим иницијацима су сатанисти , и онда су они забринути за Цркву?

Они мисле само о томе  како да се  она уништи овим екуменским покретом. Због тога, припремају „велики свесветски Сабор”, под чију ће заставу свести и екуменизам – јерес над  јересима. Људима нуде тај јеретички глиб, и како екуменистички обојен,  тај Сабор може да буде Свети ? Сабор у „вучјој кожи“ нећемо прихватити.

Погледајмо даље. Раније, на Светим Саборима, сви су отворено иступали, пред Часним Крстом и Светим Јеванђељем и јасно и гласно износили   своје мишљење. Предсаборни састанци одржавају се у потаји,  све око будућег сабора је обавијено велом тајни.Екуменисти нешто одлуче, ставе на папир , предсастанак се објави успешним, и све је спремно за Сабор, где ће се потписати на брзину оно што је написано, без обзира што то прља Цркву.

На предсаборним окупљањима, предложена су нека решења, која су се сакрила и од верујућег народа.Одлучивано  је о  томе да се озакони нови календар, који је отпадништво,а то су осудили Источни Патријарси 1948. године.

Да ли ће по новом  календару бити и Пасхалија – опет  противно  Апостолским правилима. Новим начином служе јеретици паписти. Масони из Васељенске патријаршије су увели  нови стил служења  у Грчкој, Румунији и другим црквама. Хвала Богу да су Грци, Румуни и Бугари задржалии стари начин. Масони покушавају преко „свесветског сабора“ да уведу тај нови, погрешан начин  и у  нашу руску Цркву.

*Предлаже се да да се на сабору разматра другобрачје свештеника  и ђакона, али и то је кршење Апостолских правила. Видиш, модерни промасонски епископи почитавају себи да су умнији и благочестивији од Светих Апостола, јер одбацују њихова решења.За сабор је предложено и разматрање жењеног епископата. Није ли то апостасија!? Разуме се да је апостасија и одступање од истине.

То је греховна слобода. Ради благочестивија, Васељенски сабори прогласили су  да архијереји треба   да буду монаси. У тренутној ситуацији, неки епископи су раслабљени:  живе грешно, развратно, толико да је о томе срамотно и говорити. Кандидати за епископе су јако лоше одабирани- пробрани су каријеристи, екуменисти, из страних агентура и сл.

Зато нису благочестиви. Они ће нарочито наметнути грех. Предложено је и скраћење Поста што је такође  отпадништво. Чишћење од греха и од  демонске изложености,  људима  је једино  могуће покајањем, постом  и молитвом. Но, ови непријатељи Свете Цркве преко „вучјег сабора” желе да то ускрате људима.

На једном од пресаборских саветовања, представници пет древних Цркава * Царигрдаске, Јерусалимске, Александријске, Антиохијске и Кипарске*, договорили су се да је у првој хиљадугодишњици папа био глава Цркве и да и сада треба да га помињу као главу Цркве. Ко признаје  папу и његову догму – папист је, унијат.

Масони предлажу да се на сабору разматра и питање содомита,  да се са нима  лепо поступа, а не да се осуђују. Оци, браћо и сестре, зар то није богохуљење?! Подсмевају нам се? Не? И то се сматра  црквом и решавањем црквених проблема? Да ли је Бог спалио Содому и Гомору?  Немојте се изненадити тиме да масони, сатанисти да сазивају Сабор. Они чак нуде  да направи посебан орган који ће да надгледа рад сабора.Дакле, Свети Васељенски Сабор посматраће око ђавоље?!

„Вучији“ јеретички сабор  мене  неће сабрати, нити ћу прихватити одлуке истог   и саветујем и вама да се не претплатите на одлуке  наступајућег сабора. Сваки који је истински православан треба да напусти сабор и обавезно да на прагу отресе прах са  ногу својих. Није нам благословено да будемо тамо . Ми остајемо у Светој Православној Цркви.

 

РАФАИЛ 2Православни свете уједини се у Христу! Драги оци, браћа и сестре, деца Свете Православне Цркве, верна нашем Господу Христу Исусу  неће прихватити „Вучји сабор“, који се припрема за реформацију Свете Православне Цркве Христове.

Непријатељи Свете Православне Цркве желе нестанак  Цркве Христове како би се што пре    успоставила Црква Антихриста. Они желе да људи  прихвате њихово јеретичко уверење да је  Бог – један за све религије: православце, римокатолике и протестанте, и Јевреје и муслимане, и шамане, и сатанисте, будисте и … То је јерес! У овим   религијама  демони су помутили памет људима  како би их одвратили од спасења.

Па чак и Јевреје, ђаво је навео на искушење, како би их подстакао да  се одрекну учења Старог  Завета, подметнуо  им је кабалу. Тако је ђаво дошао  код  Мухамеда као „Архангел Гаврило“ и понудио му ново откровење. Мухамед је одбио да буде учитељ по новој доктрини, правдајући се слабошћу  и незнањем, али „Гаврило“ дуну у њега три пута  док овај на крају није пристао. Мухамед је постао вођа муслимана, који су кренули на хришћане.

Јеретичко мишљење о једном Богу за све религије проповедају  представници Цркве на  врло високом нивоу – екуменисти. Ови реформатори рањавају  Руску православну цркву. Црква мора бити Саборна и екуменисти реформатори нарушавају саборност.

Раније, руководеће тело Руске Цркве био је Помесни сабор, којем су  присуствовали  епископи, свештеници и лаици. Сада , под диригентском палицом екумениста  то је подлегло реформи и довољан је само сабор Архијерејски на челу са патријархом. Потези сабора су под лупом и изложени су оштрим критикама. Устоличени архијереји су поштовани и од ауторитета. Није битно шта мисле они који пензионисани живе у својим кућама или у манастирима. На њих се лако заборави. Зато  остали епископи ћутке пристају . Не желе да буду заборављени, да остану без своје столице.

Отргнимо се свим  триковима масонске глобализације којима  лове људе: мрежном дигиталном бар коду са именом Антихриста 666  и где се човек уместо својим, назива   ђавољим именом. Као и многим другим триковима: биометрији и чиповима-   све је то оруђе лукавога да нас увуче у своју мрежу  како би на спретворио  живе роботе, безвољне  и без могућности да се у нас усели  благодат, лутке које је лако контролисати.

Драги оци, браћо и сестре, Бог нас је створио као људе.

Можемо се покајати, сажалити, смиравати, осећати , волети. Стојмо у  страху пред Богом , и одбацимо   сва демонска искушења: и „вучјег сабора“, који је Сатанина школа, и сва искушења која долазе од глобалиста. Будимо верни, Истини , искрено верујући у  нашег Господа Христа. Не препуштајмо се демонским  искушењима. Господ наш је рекао: „Буди веран до смрти и даћу ти вечни живот“.

Надолази рат  против Светог Православља. Јудео-Масони су уверени у победу, они имају новац и јаку Америку и НАТО,  и још много тога. Бог је створио цркву и рекао да  силе пакла Њу неће  надвладати. Бог је са нама!  Старац Јосиф Ватопедски  ми је рекао : „Бог нама православнима  шаље Свете Анђеле, који ће оборити  непријатељске ракете, Бог ће дати победу православнима“. Старац је још  рекао да ће рат бити велико чистилиште и да ће сви непокајани грешници  нестати: и масони, и глобалисти, и екумениста, и блудници, содомити, сатанисти …Током рата појавиће се Војсковођа, будући Цар Православних. Кроз њега ће се пројавити сам Бог, удариће на царство Антихриста, уништити га што ће довести до процвата Православља  широм света, а сви Православни ће се ујединити.

…Онда ми показа и рече: “Види!“ и ја видех многи народ мучен демонима (ђаволима), који их мучише штаповима, вилама и кукама. Ја упитах Старца шта значи стање овог народа, а он одговори: “То су они који се одрекоше своје Вере и који напустише Свету Саборну И Апостолску Цркву и прихватише нову модрнизовану Цркву. Ова група представља и свештенике, монахе, монахиње и мирјане који прекинуше своје завете и брак те се упустише у пијанство и сваку врсту безакоња и хуле“. Сви они имаше ужас на лицима а из уста им се ширише неподноШљив смрад, док их демони (ђаволи) мучише и вукоше у дубоку провалију из које се уздизала паклена ватра. Ја се страшно уплаших и прекрстих молећи се “Избави нас Господе од оваквог пута.“

Визија светог оца Јована Кронштадског

 

Извор: Православље живот вечни