РИК: СНС има већину, ушли и ДСС, Тадић и Радуловић

Републичка изборна комисија је, на основу 98,51 одсто обрађених гласова, саопштила да ће СНС имати апсолутну већину у парламенту од 131 посланика. У скупштини и посланици СПС, СРС, ДС, ДСС-Двери, СДС-ЛДП-ЛСВ и Радуловићев ДЈБ.

izbori, izbori 2016, parlamentarni izbori
РИК је саопштио да је за СНС гласало 48,23 одсто изашлих на избора и да ће листа премијера Александра Вучића добити 131 посланика. То значи да ће напредњаци имати апсолутну већину од 250 посланика у српској скупштини.

За ДС је гласало 6,04 одсто бирача и добиће 16 посланика, а за СПС 10,98 одсто изашлих на изборе и странка Ивица Дачића добиће 29 посланика.

За радикале Војислава Шешеља гласало је 8,09 одсто бирача и биће заступљени са 22 посланика.

Коалиција ДСС-Двери добила је тачно пет одсто гласова и имаће 13 посланика, колико и коалиција Бориса Тадића, Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, која је добила 5,03 одсто гласова.

Покрет Доста је било Саше Радуловића добио је 6,03 одсто гласова и биће заступљен са 16 посланика.

Председник РИК-а Дејан Ђурђевић рекао је на конференцији за новинаре да РИК има рок да у четвртак објави изборне резултате. у РИК је стигао мали број приговора, упркос бројним примедбама учесника у изборима које су јуче износили.

Само је листа СНС поднела примедбе, навео је Ђурђевић.

„Поједини учесници у изборима извршили су притисак на РИК, и то баш они који су постали познати у афери ‘Бодрум'“, додао је председник РИК-а.

Ђурђевић је навео да да су уочене само две неправилности на јучерашњим изборима, у Врању и Јагодини, што су потврдили и међународни посматрачи.

Извор: Мондо