Нова власт у Косовској Митровици. Пантић поднео оставку

krstimir-panticКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српска напредна странка раскинула је данас коалициону сарадњу са Демократском странком Србије у општини Косовска Митровица, а Крстимир Пантић поднео је оставку на место председника те општине.

Власт у Косовској Митровици чиниће СНС са УРС-ом, СПС-ом, Грађанском иницијативом „Србија, демократија, правда“ – Оливер Ивановић и ПУПС-ом. Нова већина има 17 одборника, а у опозицији остају одборници ДС сада заједно са ДСС. Седници Скупштине општине присуствовало је 27, од 30 одборника.

Седницу скупштине обележила је размена оптужби између дојучерашњих коалиционих партнера СНС и ДСС, као и расправа о самом дневном реду која је трајала сат времена.

Нова већина у Скупштини општине Косовска Митровица разрешила је председника Скупштине општине Александра Бабинцева (ДСС) и на његово место изабрала Ксенију Божовић (СДП). Са места секретара Скупштине разрешена је Љиљана Љумовић (ДСС), а на њено место изабран Иван Маченовски (СПС).

За њихову смену гласало је 16 одборника, док остали нису гласали.

Крстимир Пантић поднео је данас оставку на место председника општине Косовска Митровица због претходног именовања на место заменика директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Пантић је у изјави новинарима подсетио да га је Влада Србије 29. децембра прошле године именовала на место заменика директора владине Канцеларије за КИМ.
„Сходно одредбама Закона за борбу против корупције да јавни фунцкионер не може обављати истовремено две јавне функције, у складу са законом и временским периодом који је одређен тим законом, одлучио сам да на данашњој седници Скупштине општине поднесем оставку на место председника општине“, навео је Пантић.

Он је додао да ће нови председник општине Косовска Митровица и чланови опшнског већа бити изабрани на наредној седници Супшине општине која ће бити одржана у најкраћем могућем законском року , најкасније за недељу дана.

ТАНЈУГ