Ештон: Тражићу од Николића да не игнорише Србе са севера КиМ

toma izdajnik i ketrin degenerikБРАТИСЛАВА, 28. фебруара 2013. – Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон казала је у четвртак у Братислави словачком председнику Ивану Гашпаровичу да не тражи нити ће тражити од председника Србије Томислава Николића да призна независност Косова.

„Не тражим од председника Николића да призна Косово, нити ћу то тражити. Једино што тражим јесте то да се не игноришу људи који живе на северу Косова, а којима живот није лак“, казала је Ештон, саопштила је после разговора канцеларија словачког председника.

Кетрин Ештон је такође казала да ситуација око независности Косова не може да се врати натраг, а да управо због људи као што су на северу Косова однос Београда и Приштине мора да се решава.

По речима високе представнице, косовским Србима треба дати такав статус да се не осећају као да су отргнути од друштва, већ да их признају.

„Приштина и Београд би требало да наставе дијалог. Ако Србија испуни наше захтеве отворићемо са њом преговоре о приступању“, рекла Ештон.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП