Породица Зорана Колића тражи поновно суђење

Породица ухапшеног Зорана Колића затражиће на протестном скупу који организује у петак 8. априла поводом петогодишњице од хапшења, да му судско веће понови суђење, јер сматрају да је начињена велика неправда.


Данијела Колић (Фото Вести онлине)
Супруга ухапшеног Зорана Колића, Данијела Колић је за РТВ Ким рекла да је за петак заказан протестни скуп на коме ће од надлежних институција затражити да се суђење понови.

Она је рекла да скуп огранизује породица, како би подсетила надлежне органе на неправду која је нанета хапшењем Зорана Колића.

“Сви су већ заборавили на ово што се дешава. 07. априла је пет година од његовог хапшења а циљ протеста је да неко чује, да неко види, Еулекс или ко год од власти из Србије, да виде каква се неправда овде чини, шта се дешава овде на Косову”, казала је она.

Колићева каже да породица јако тешко прихвата што је Зоран, како каже, неправедно осуђен и да се никако не мире с тим да је он већ пет година у затвору.

“Имамо двоје мале деце, врло је тешко.Неправда је, јер је неправедно осуђен, само зато што је Србин и на основу лажних сведока. Врло тешко све ово прихватамо”, рекла је Колићева.

На протестном скупу у петак затражиће се од Еулекса поновно суђење и обнављање поступка који се води против њега.

Зоран Колић је ухапшен 7. априла 2011. године у породичној кући у Добротину а окривљен је да је он један од оних који су у липљанском затвору где је радио 1999. године тукли затвореника а који је касније преминуо. Осуђен је 2012. године на 14 година затвора.

Колић се жалио на пресуду коју му је потврдило мешовито веће Еулексових и локалних судија Апелационог суда, али је његова жалба одбијена.

Извор: Радио ким