У функцији још један „гранични прелаз“ према КиМ

granicni prelazПРЕШЕВО, 28. фебруара 2013.- Интегрисано управљање прелазом (граница) Дебце-Мучибаба према Косову и Метохији у општини Прешево почело је да се примењује од четвртка ујутро изјавио је портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић.

Стаменковић је агенцији Бета рекао да је то други гранични прелаз према Косову и Метохији на подручју врањске полиције на којем је извршено интегрисано управљање граничним прелазима по споразуму „ИБМ“ који је раније постигнут између преговарачких тимова Београда и Приштине у Бриселу.

„На прелазу Дебце од јутрос у 8.20 почело је заједничко управљање границом, што у пракси значи да су контејнери српске и такозване косовске полиције приближени на неколико метара раздаљине и да се контрола путника и возила врши само једном, а не као што је било раније два пута на два контролна пункта“, казао је Стаменковић.

Осим на граничном прелазу Дебце, како се прелаз назива на српској страни, односно Мучибабе како се прелаз назива са косовске стране, интегрисано управљање граничним прелазом јутрос је почело и на прелазу Мутиводе у општини Приштина.

Раније је по споразуму интегрисано управљање граничним прелазима започето на прелазу Кончуљ-Бела Земља у општини Бујановац, а интегрисано управљање граничним прелазима функционише и на прелазима Јариње, Мердаре и Брњак.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП