Коментар: Кад Хаг ослободи Србина, ту нешто не ваља…

sudija-u-haagu-ne-postoji-sistem-nadzora-koji-bi-osigurao-da-se-seselj-vratiti-u-tribunal_1415723006Срђан Васиљевић, 31.3.216.

Апсолутно је логично да Шешељ буде ослобођен по већини, па и по свим тачкама оптужнице. Чак и да је осуђен по некој од тачака, казна би се преклопила са временом које је већ провео у притворској јединици трубунала, тако да је, у сваком случају, он од данас, са становишта Хага и ЕУ, слободан човек. Таман пред изборе, да припомогне свом пулену Вучићу у даљој разградњи Србије.

Несумњиво је да ће прикупити велики број гласова разочараног дела српског народа, а да ће их након избора, великодушно (у неком модусу) прелити напредњацима, с којима ће вероватно ући у неки вид коалиције. Опробан рецепт и једна велика игранка за просту рају. Имајући у виду политичке прилике последњих 25 година, све је ово аполутно предвидиво.

Иронично је што сад (приликом ослобађајуће пресуде) нико не алабуче на трибунал и сад је одједном као легитиман и правичан. Зашто онда ономад осудише Караџића и десетине других Срба? А ослободише и Готовину и Харадинаја и разне друге доказане злочинце.

Све то само говори да политичка каријера Војислава Шешеља не само да није готова, већ да им је још потребан, тачније потребнији него икад, да се придружи овом самопрокламованом месији и тако балансира у српском бирачком телу, истовремено учвршћујући деструктивни европски пут Србије. Следи лагано и лицемерно слизавање Вучића и Шешеља у току ове године.

Шешељ је управо навукао ореол невиног мученика са огромним утицајем на припросто бирачко тело и то онај његов најризичнији део. Најгрлатији и антиевропски део пропатриЈотског блока, који није мали, од данас је стављен под контролу невиног и намученог, самопрокламованог Војводе.

Уопште се не ради о томе да ли је крив или не (сви знамо да није и да је Хаг политички суд за Србе углавном), већ о томе да је његова ослобађајућа пресуда политичке природе и са правом и правдом никакве везе нема, као и ниједна друга, нарочито за Србе.

Нажалост, у складу са политичким приликама, кад Хаг ослободи Србина, ја с правом сумњам у његове патриотске и часне намере.


Извор: ФБРепортер