СУМЊА ДА ЈЕ ПОЖАР ПОДМЕТНУТ, ЈЕВТИЋ ЗАХТЕВА ДА СЕ ПОЧИНИОЦИ КАЗНЕ

 

СИНАЈ/ИСТОК, 29.март – Повратничкој породици Зувић у селу Синају, општина Исток, рано јутрос је изгорело више од хиљаду бала сена, а штета се процењује на више од 2.500 евра, потврдио је за РТВ Пулс Велимир Зувић.
Зувић сумња да је пожар подметнут, а његова петочлана породица у којој живи са родитељима, братом и сестром је забринута за своју безбедност.
“Пожар је избио рано јутрос. Ватрогасци су дошли у 6,50 часова и још увек гасе пожар”, рекао је у телефонској изјави за Пулс Велимир Зувић датој око 12 часова И додао да полиција још обавља увиђај.
У реаговању на вест, министар за заједнице И повратак Далибор Јевтић каже да је ово велики ударац за породицу Зувић која је веома уплашена.
„Желимо да сазнамо ко су починиоци овог инцидента”, рекао је за ТВ Мост министар Јевтић и нагласио да није у питању само материјална штета већ „горак укус у устима“ због још једног напада на Србе који се враћају на своја вековна огњишта.
„Захтевамо од надлежних да реагују и у што краћем року пронадју оне који су ово учинили, јер запалити сено повратничкој породици значи запалити шансу за егзистенцијом и трајним опстанком на овим просторима“, поручио је Јевтић.
Синај је мултиетничко село, три килиометра удаљено од Истока, а ово није први инцидент који је доживела породица Зувић. Њој је априла 2013 године украден трактор који је донирала Српска православна црква.
Зувићи су се у своје родно село вратили 2008.године из Тутина, где су као расељена лица боравили од 1999.године. Живе од сточарства, а гаје десет крава и педесетак оваца.

Извор: РТВ Пулс