Протест испред амбасаде САД у Москви и студената у Луганску – поводом годишњице НАТО агресије на СР Југославију

фото: ВОСТОК

фото: ВОСТОК

На годишњицу почетка бестијалне НАТО агресије на СР Југославију испред амбасаде САД у Москви, испред информативног центра УН и поред информативног бироа НАТО-а одржане су акције протеста.

„НАТО у крви!“ – под овом паролом у Москви су одржане у исто време три протеста на годишњицу почетка НАТО агресије на СР Југославију.

У акцији је учествовало више стотина активиста Младе гарде јединствене Русије (МГЕР). На постерима активиста појавио се слоган на два језика: „Сећамо се убиства и насиља НАТО-а у Југославији, а ВИ?“, као и подаци о бомбардовању, статистици погинулих и рањених међу цивилима у Србији и другим земљама у којима је НАТО водио војне операције – Авганистан, Либан, Ирак, Либија, Сомалија итд.

Један од активиста акције, председник Координационог савета МГЕР Денис Давидов навео је да су активисти одлучили да све подсете шта се догодило тог дана пре 17 година када је током непрестаног бомбардовања Југославије НАТО-а број погинулих цивила достигао према различитим оценама 1.200 до 2.500 хиљаде људи, укључујући скоро 400 деце, док је било рањено око 10.000 људи.

———————

Омладина Луганска одала помен жртвама НАТО агресије

dse2

У центру Луганскa, главном граду захваћене ратом Луганксе Народне Републике одржан је помен у знак сећања на жртве НАТО агресије 1999. године под слоганом „Срби и Руси – браћа заувек!“  „НАТО – џелат народа!“

Млади су одали почаст жртвама минутом ћутања и палењем свећа.

dse7

– Не можемо остати равнодушни према овој трагедији. То што НАТО ради, то је противзаконито и један велики злочин – рекао је студент Александар Агупов.

dse

Помену је присуствовало више од стотину ученика и студената Луганска. Организатори акције били су активисти студентског удружења „Млади Република»

dse5

———————

Извор: ФБ Репортер