Каменован аутобус са Србима

Непознате особе каменовале су аутобус са Србима на релацији Београд- Гораждевац у месту Падалиште, у општини Исток

Ilustracija

Непознате особе каменовале су аутобус са Србима на релацији Београд- Гораждевац. Инцидент се догодио у четвртак око 17,00 сати у месту Падалиште, у општини Исток. По речима Веска Репановића, власника аутобуса, у возилу је било 40 путника од којих на срећу нико није повређен али су на аутобусу поломљена два бочна стакла.
– Аутобус је каменовала група људи који су се налазили на једном узвишењу али срећом нико од путника није повређен- рекао је Репановић, додајући да је случај пријављен косовској полицији. Иначе, аутобус је власништво предузећа из повратничког села Осојана у општини Исток и редовно саобраћа на релацији Гораждевац-Београд.

Каменовање аутобуса са Србима осудили су политички представници Срба у косовским институцијама, Далибор Јевтић, министар за повратак, и Славко Симић, председик Српске лисе у косовској Скупштини.

– Каменовање аутобуса који је превозио српске путнике само потврђује да за Србе на Космету још нема слободе кретања- рекао је Симић у саопштењу за јавност испред Српске листе.

Извор: Новости