Обращение русских Крыма к братьям-сербам – Порука Руса са Крима браћи Србима поводом годишњице бомбардовања (видео)

rusi sa krima 1

Браћо,

Ми, Руси са Крима, обраћамо се вама, поводом годишњице бомбардовања Југославије, које је довело до одвајања Косова.

Дуго векова смо градили наше државе, штитили своје земље, молили се у црквама. Све време нас уједињује општа историја и вера. Зато су и нашу и вашу земљу разделили.

Десет година Русија се налазила у временском вакуму. У 2000-ој години свет је мислио да нам је остало неколико година живота. Нису нас уважавали и узимали су све што су хтели. У власти су били људи, који су гледали на запад. После се све променило. Путин и народ су рекли: „Ми смо овде и мораћете нас уважавати. Народ је изабрао Путина, јер су осетили у њему снагу и правду.

krim

Петнаест година Русија је сакупљала снагу и дух – и сада ми, Руси са Крима вратили смо се кући. Крим се вратио кући. То је била покретна тачка, и Руси су изабрали. Сагласили су се на проблеме ради враћања себи самима, ради враћања ка историјским коренима Русије. До Крима је било незамисливо да ће Русија одговарати – разматрати исход хладног рата и наметати глобална правила. 

Крим је одговорио на питање – како деловати под притиском. Борити се за своје, ухватити се зубима, не одступати. Русија је изабрала свој пут. Сада нас неће оставити на миру. Предлагаће нам да заменио слободу за демократију, веру у толеранцију, али ми ћемо издржати и борити се.

vladu.

Ми у Русији добро видимо како ваша влада гледа праву у НАТО. Као да вас неко спрема да се одрекнете самих себе. Ми верујемо да то није избор народа. Али верујемо у то да ћете престати да бирате такву владу.

Браћо,  ви исто имате свој Крим. Свето место, где је проливена крв хиљаде ваших предака. Место које је створило од нас Србе.

krimm

Вас притискају са свих страна, али запамтите да ви имате Косово, које ће у своје време, постати симбол препорода, вашим Кримом. Знаком вашег повратка самима себи.

Ми верујемо у вас браћо, и верујемо у Бога.

beoga


Објављено је 23.03.2016.Обращение русских Крыма к братьям-сербам в годовщину начала бомбардировок Югославии – извор: Национальный продюсерский центр «СЕТЬ»

Извор: ФБ репортер