Генерал Ђукић у ћелији са капетаном Драганом

ЗАГРЕБ – Генерал бивше ЈНА Борислав Ђукић, држављанин Србије, кога је Црна Гора недавно изручила Хрватској налази се у сплитском затвору и дели ћелију са Драганом Васиљковићем, познатијим као капетан Драган.

General Borislav Đukić 0002Генерал Ђукић је оптужен за ратни злочин против цивилног становништва, односно, за рушење бране Перуча.

Иначе, како преноси портал Индеx.хр, Оптужно веће сплитског Жупанијског суда требало је сутра да одлучује о потврђивању оптужнице против Драгана Васиљковића, али је седница одложена.

Након што је Васиљковић неуспешно затражио изузеће сплитских судија, уследио је нови маневар обране.

Адвокат Слађана Чанковић затражила је од Врховног суда да суђење додели другом суду за ратне злочине, Загребу или Ријеци због, како је навела, лакшег доласка сведока.

Васиљковића у пет тачака оптужнице терете за ратни злочин на книнском и бенковачком те подручју Глине. Већ је затражио изузеће сплитских судија јер долазе с подручја које је обухваћено оптужницом. То му је одбијено па је сада одбрана искористила вероватно, како се наводи, последњи адут пре но што оптужница коначно дође на разматрање Оптужном већу.

Капетан Драган тражио је и пуштање из истражног затвора под образложењем да су му монтирали процес из шовинистичких побуда, а без успеха је нудио и гаранцију од пет милиона куна.


Извор: ТАНЈУГ