Ово досад нисте видели: Асадова армија продире према Палмири и Каријатејну

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМКЕ РУСКЕ ДРЖАВНЕ​ ТЕЛЕВИЗИЈЕ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА

https://youtu.be/VKxfLVXwJzo

  • Асадова армија дејствује хаубицама Д-30, вишецевним ракетним бацачима „Ураган“, тенковима и бацачима пламена „Солнцепек“
  • На снимку се виде и тела побијених џихадиста који су покушали да изведу ноћни контраудар, али су били откривени и ликвидирани. На 400 метара од првих линија сиријске армије

СИРИЈСКА регуларна армија наставља операцију ослобађања атничке Палмире и Каријатејна, главног упоришта Исламске државе на југоистоку провинције Хомс.

Погледајте како то изгледа на самој линији фронта која се постепено, али засад незаустављиво помера на штету варвара из псеудокалифата. На линији са које Асадова армија дејствује хаубицама Д-30, вишецевним ракетним бацачима „Ураган“, тенковима и бацачима пламена „Солнцепек“.

На линији фронта су се нашли ратни извештачи руске државне телевизије ВГРТК Александар Пушин и Јевгениј Подубни. Са истим ризиком по живот као и сиријски војници.

Исламисти са својих добро утврђених положаја пружају жесток отпор, толико да командоси сиријске армије, а и она сама, наступају ноћу.

На снимку се виде и тела побијених џихадиста који су покушали да изведу ноћни контраудар, али су били откривени и ликвидирани. На 400 метара од првих линија сиријске армије.

У главној улози су сиријска бригада „Соколови пустиње“ и командоски одред „Тигрови“.

Напредовали су за последњих 30 сати четири километра са запада, заузевши неколико важних тачака на Џебел Хајал, укључујући „коту 800“ и насеље Ал-Дава.

Избацивање џихадиста из Палмире је саставни део шире операције ослобађања Каријатејна који је још већа и важнија тврђава ИД.


Извор: Факти