РИЈАЛИТИ ОДВОДИ УЧЕСНИКЕ У СМРТ: За 10 година 21 самоубиство ријалити звезда

За последњих 10 година, 21 звезда ријалити програма је извршила самоубиство у Америци, пише “Дељи телеграф” позивајући се на америчке медије.

Reality Show kolaž

Ове особе и њихове породице су учествовале у хит серијалима попут “Нежења” (Bachelor), “Ноћна мора у кухињи” (Kitchen Nightmares) и “Праве домаћице са Беверли хилса” (Real Housewives of Beverly Hills), наводи се у истраживању “Њујорк поста”.

Пре две недеље, 31-годишња Алекса Мекалистер одузела је себи живот после појављивања у ријалити серијалу “Нежења” који приказује мушкарца који тражи љубав. Она је трећа особа која се убила после ове емисије.

Aleksa Mekalister

Алекса Мекалистер

Аутор емисије “Ноћна мора у кухињи”, Гордон Ремзи, рекао је 2007. кувару почетнику Џозефу Черниљи како “треба да оде и да се удави у Хадсону”. Три године касније Черниљ се убио.

Према речима доктора Ричарда Левака, стручњака за личност који је радио у неколико ријалитија, питање је да ли појављивање у ријалити емисијама привлачи нестабилније људе или догађаји током оваквих емисија наводе људе да се убију.

Черниљина мајка, Патриша Хансен не криви шоу.

– Посао са ресторанима је најгори посао којим неко може да се бави. Били смо задовољни са ”Ноћним морама” у кухињи. Било је забавно, а Гордон је био одличан – рекла је она.

Gordon Remzi

Џозеф Черниљ и Гордон Ремзи

Међутим, Левак каже да продуценти често бирају људе који су нестабилни јер то програм чини забавнијим.

– Њима су се генерално допадали људи чијим избором ја нисам био баш задовољан из психолошких разлога – рекао је он њујоршком дневнику.

Џеси Чинсак, победник четврте сезоне “Удавача” (Bacheloret), каже да селекција учесника није била довољно строга.

– Мислим да људи не схватају последице када се пријаве – рекао је он.

Gordon Remzi 0002

Чинсак каже да је тешко поднео реакције на његово појављивање у шоуу 2008. године и да је касније имао проблема да нађе посао.

– Током осам епизода, видело их је 50 милиона људи. Где год иду, на улици, на Фејсбуку, учесници су изложени оцењивању – указује он.

Чинсак каже да је пре појављивања у емисији морао да одговари на 1.200 питања са понуђеним одговорима типа “Да ли си тужан?” и “Да ли некад помишљаш да убијеш мајку”?


Извор: Телеграф