Отворено писмо Председнику Републике Србије Томиславу Николићу Удружење „Србских ветерана и добровољаца“

Untitled

Отворено писмо

Председнику Републике Србије Томиславу Николићу

Удружење „Србских ветерана и добровољаца“ најоштрије осуђује ратификовање споразума са НАТО-алијансом коју је 12 фебруара усвојила Скупштина Републике Србије (са само једним гласом против) и сматра га велеиздајничким чином којим се најбруталније крши Устав и непосредно подрива укупна безбедност земље.

После преговора у Рамбујеу када сличан концепт споразума није био прихваћен, противно свим важећим нормама међународног права уследило је бесомучно бомбардовање наше земље са огромним људским и материјалним губицима од којих се до данас нисмо опоравили.

Овим срамним чином Скупштине Србије који је наставак и израз погубног партиократског удворничког система власти који данас влада Србијом као колонијом, наноси се немерљива штета суверености, безбедности и достојанству наше отаџбине.

Обезвређене су све жртве а њихови џелати произведени у савезнике, заштитнике и пријатеље. Они који су обманули народ да ће кад дођу на власт прекинути континуитет сервилности према Евро-Атлантским и Нато структурама и учврстити прокламовану војну неутралност Србије, још одлучније и перфидније су наставили политику својих предходника и на преваран начин мимо воље огромног броја народа учинили овај срамни акт велеиздаје.

Од Вас као председника Републике Србије, захтевамо да одбијете потписивање указа којим се проглашава Закон о потписивању споразума са НАТО пактом и покренете процедуру поништавања свих сличних недостојних и понижавајућих споразума са истим непријатељима србског народа. На тај начин учинићете не само државничку ствар него ћете почети да спашавате и своју душу.

У Београду: Управни Одбор: 17.фебруара 2016 год

Удружења Србских ветерана и добровољаца