Црногорски режим планира да 18. марта испоручи генерала Ђукића Хрватској

General Borislav Đukić

Генерал Борислав Ђукић

Официри Војске Југославије, Војске Републике Српске и Војске Републике Српске Крајине, који су деведесетих година ратовали за част и слободу Отаџбине, траже спречавање испоручења генерала Борислава Ђукића Хрватској. Они су у Београду Драгану Кузмановић Јаничић, ратног репортера и пријатеља генерала Ђукића и Добрила Дедеића, предсједника Српске листе Црне Горе, информисали о сазнањима која имају о намјери режима у Црној Гори да српског генерала испоручи Хрватској 18. марта текуће године.

Поштујући вољу Ђукићевих колега професионалаца, српских официра, и пријатеља који помажу одбрану генерала, Српска листа данас је затражила од црногорских државних органа да Борислава Ђукића испоруче Републици Србији и да са себе скину одговорност поводом захтјева хрватских власти да се докопају човјека који је бранио свој народ и земљу. Уколико власти у Подгорици испоштују наш захтјев и генерала Ђукића испоруче српским државним органима, пријатељи одбране генерала Ђукића и његови ратни другови спремни су да јавно праштају Црној Гори досадашње непотребно робијање овог српског официра.

Српска листа, вјерујући у принципе српског интегрализма и невиност најбољих међу нама који су на бојном пољу бранили српство прије више од двадесет година, пружиће сву могућу политичку логистику неправедно утамниченом генералу. Апелујемо на власти у Подгорици да се не брукају и да испоштују нашу фер понуду која ће допринијети смиривању иначе распламсалих политичких и националних страсти у Црној Гори. У свакој другој варијанти, користићемо сва расположива уставна средства и у законском року упутити захтјев за неколико мирних протестних скупова са циљем да укажемо на спољне притиске на које власти не смију пристати.

С обзиром да истиче вријеме и да сужањ у спушком затвору који ништа лоше није урадио Црној Гори, заслужује слободу – ето прилике ДПС-у и свим социјалдемократским фракцијама у безбједоносним структурама Црне Горе да званичном Београду препусте судбину генерала Ђукића. Ако морају да слушају сваки бриселски и вашингтонски налог, ово је јединствена прилика да једном кажу ,,НЕ“ и да на тај начин пошаљу сигнал Србима у Црној Гори да нас могу, као лојалне грађане, испоштовати макар онолико колико поштују ратне команданте албанских сецесиониста који се Улцињом слободно шетају све са одликовањима локалних власти или као НАТО секретаре који су убијали грађане Црне Горе 1999. године, а данас нас методама увијеног медијско-пропагандног и псхолошког насиља воде у  злочиначку алијансу.

Уосталом, како један Ђукић, па још генерал, може бити против Црне Горе или чиме је лошим задужио Црну Гору, колијевку Ђукића?

Српска листа