Нигеријски лекар: Хашим Тачи је и даље главни трговац органима у Европи!

Хашим Тачи је током деведесетих преко гувернера нигеријске покрајине Имо Рохаса Окороче трговао органима отетих Срба на Косову… Данас је он Окорочина главна веза за дистрибуцију органа из Нигерије у Западну Европу

71390_taci_f

Информер 11. 02. 2016.

Бивши косовски премијер Хашим Тачи главни је трговац људским органима у Европи и кључна веза за њихову дистрибуцију из Африке у западне земље!

Ово у ексклузивном интервјуу за Информер тврди Филип Нџеманзи (54), светски познати неурохирург и један од челника удружења лекара Нигерије, који је у уторак шокирао светску јавност причом о међународном ланцу трговине органима.

У разговору за наш лист Нџеманзи открива да је Тачи током деведесетих преко гувернера нигеријске покрајине Имо и милијардера Рохаса Окороче трговао органима отетих Срба са Косова, а да је он данас главна Окорочина веза за дистрибуцију органа из Нигерије у Западну Европу.

* Уздрмали сте светску јавност открићем да су Рохас Окороча и Хашим Тачи кључни људи у међународном ланцу трговине људским органима. Откад датира њихова сарадња?

– Постоје докази да Окороча и Тачи сарађују од 2012. године, међутим, јавна је тајна да су се њих двојица упознали много, много раније. Знамо да постоји историја умешаности Тачија у трговину људским органима отетих Срба на Косову. Написано је 3.000 страница извештаја о томе.
РУКЕ СУ МУ ДО ЛАКАТА У КРВИ: Хашим Тачи и нигеријски милијардер на челу светске мреже за трговину органима!

Постоји основана сумња да је управо Окороча био Тачијев главни посредник за дистрибуцију органа несрећних Срба са Косова широм света. Све што се догађало на Косову и Метохији је доступно јавности. Међутим, оно што је страшно јесте да ту Тачи није стао…

* Како то мислите није стао?! Хоћете да кажете да Тачи и даље тргује органима?

– Апсолутно. Тачи је сада умешан у међународну мрежу трговине органима на чијем је челу Рохас Окороча у Нигерији. Другим речима, Тачи је главни човек за трговину органима у Европи.

* То значи да практично Тачи сада враћа услугу Окорочи?

– Отприлике тако… Можете то и сами да закључите.

* Како функционише та монструозна крвава мрежа?

– Рохас је саградио 27 болница у којима је поставио своје људе да врше операције. Постоје и посебне медицинске институције где одводе трудне Нигеријке. После порођаја узимају бебе од мајки и ваде им органе. Бебе убијају, а органе продају широм света. То је први пут у историји да једна званична влада, у овом случају покрајине Имо, учествује у трговини органима.

* Која је тачно Тачијева улога у том криминалу?

– Његов задатак је да органе који су извађени људима у Нигерији дистрибуира онима којима су потребни у Западној Европи, богатим људима који имају здравствене проблеме и спремни су да плате. Читав тај ланац води даље, чак до САД, па и до милијардера Била Гејтса…

* Поменули сте у уторак у свом саопштењу да су у ове злочине умешани и званичници из Хрватске, Турске и других земаља. О којим људима је реч?

– Не знам поименце ко је од тих људи умешан у трговину људима. Али оно што знам јесте да сарадници власти из Турске, Косова, Хрватске и других држава у покрајини Имо раде на стварању те савршене мреже. О томе говори и чињеница да је Окороча недавно посетио све ове државе.

* Мислите ли да ће међународне институције реаговати поводом ових оптужби?

– Познато је да је Европска унија веома себична. Због тога верујемо да неће ништа предузети овим поводом. Једино што нам преостаје јесте борба грађанских покрета који могу да раскринкају ову језиву организацију.

***

Ко је Филип Нџеманзе, светски признати неурохирург који је радио и за НАСА

71399_06-filip-ndzemanze_f

Филип Нџеманзе (54) је један од најпознатијих неурохирурга у свету и један од најбољих светских истраживача у овој области. Своја открића у неурохирургији презентовао је и примењивао на универзитетима у Минхену, Лондону и Северној Каролини. Радио је и за НАСА, амерички космички центар у Хјустону, где је био шеф тима за истраживање реакција мозга у свемиру. За ова достигнућа добио је и награду Свемирске организације Уједињених нација. Председавајући је Међународног института за напредна истраживања и тренинге, члан је неколико међународних научних академија и професионалних медицинских центара. Као члан Британског института проналазача, изумео је двадесетак проналазака.

Једна од његових многобројних функција и активности је рад у удружењу лекара Нигерије, испред којег је свету и указао на повезаност Рохаса Окороче и Хашима Тачија са међународним ланцем трговине људским органима.

Дрецун: Тачи сада мора да буде на оптужници

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун истиче да после најновијих сазнања о умешаности у међународну трговину органима Хашим Тачи мора да се нађе на оптужници за злочине почињене над Србима! Дрецун подвлачи да је главно питање шта ће Специјални суд урадити по том питању.

– Да ли је уопште, поред свих доказа који су досад изнети, могуће да се Тачи не нађе на оптужници и не буде процесуиран? То је питање пред којим се налазимо сви, комплетна међународна заједница – рекао је Дрецун, додајући да су упозорења нигеријских доктора стизала и раније:

– Они сада поново покушавају да упозоре на организовану криминалну групу. За нас је најпоразнија чињеница да не само да Тачи није одговарао за ужасне злочине који су почињени над српским цивилима већ му се дозвољава да се и даље бави тим криминалним активностима и буде некакав премијер самопроглашене државе или министар спољних послова.

Аналитичар Александар Павић сматра да су наводи нигеријских лекара потврда речи Дика Мартија да су српске жртве биле само врх леденог брега.

– То је много већа прича, којом управљају „озбиљни играчи“. Марти је био ућуткан од стране западних моћника. Све док је Тачи потребан Западу, нећемо имати епилог тих злочина – закључује Павић, уз опаску да му није јасно „како после свега Американци могу да стисну руку Тачију с осмехом од увета до увета“.

Реаговања:

Горан Богдановић, бивши министар за Ким

– Ове оптужбе нису изненађење. Надам се да ће суд који ће бити формиран урадити свој посао, али нисам оптимистичан. Некоме ко има утицаја на КиМ не одговара да Тачи буде осуђен.

Борислав Стефановић, Левица Србије

– Оптужбе за трговину органима које је изнела Асоцијација нигеријских лекара су веома озбиљне. Очекујем да ће правда за све жртве на крају бити достижна и свеобухватна.

Марко Ђуришић, СДС

– Не знам да ли је то што се појавило у медијима кључни доказ. Ипак, желим да верујем да ће суд почети са радом и да ће то резултирати подизањем одговарајуће оптужнице против Тачија.

Тома Фила, адвокат

– Ове приче су потпуна нагађања. У организовану трговину људским органима би морали да буду умешани врхунски лекари из САД, а не из Нигерије.

Извор: Фејсбукрепортер