Српска листа: Прослављена Света Блажена Ксенија Петроградска у Подгорици

Српска листа је у Подгорици прославила своју Крсну славу – Дан Свете Блажене Ксеније Петроградске којом приликом су, како су поручили из те странке, кренули у кампању за предстојеће државне изборе. На скупу СЛ прочитано је писмо Сергеја Грицаја, амбасадора Русије у Црној Гори који је члановима Српске листе честитао Крсну славу.

prof Predrag Vukić - Srpska lista

Предсједник Политичког савјета Српске листе проф. Предраг Вукић

Предсједник Политичког савјета Српске листе проф. Предраг Вукић саопштио је да се Запад није показао као политички пријатељ српског народа и ,,да ћемо морати да останемо оно што смо кроз историју увијек били – највјернији савезник Русије на Балкану“.

Он је рекао да Срби, за разлику од Грка, Бугара и Румуна, који су експериментисали са НАТО пактом и Европском унијом, још увијек имају шансу да буду савезник број један руске државе.

,,Русија никада није супротстављена српском народу, нити ће бити, и Русија је увијек штитила наше националне интересе. Ми немамо ниједан рационалан разлог да будемо против интереса моћне и пробуђене Русије. Зато ће Српска листа слоганом „Српство – Русија – Побједа“ будити у нашем народу свијест о начину којим ћемо урадити нешто конкретно за себе и своје националне интересе“, казао је Вукић.

Вукић тврди да је Русија историјски помогла утемељењунезависних српских држава на Балкану које су опстале захваљујући свом Српству, православљу и вољи да се побјеђује чак и надмоћнији противник или непријатељ.

Он је борбу против уласка Црне Горе у НАТО пакт и Европску унију означио као рационалан политички приступ, а не као нешто што је страно модерним токовима.

,,Свака птица своме јату. Не замјерам Бошњацима и Албанцима што су окренути Анкари и Истанбулу, нити Хрватима и Цетињанима што им је најближи Ватикан. Зато је природно да ми Срби спас и напредак прије свега видимо у Москви“, закључио је Вукић.

Milorad Rašović - Srpska lista

Члан предсједништва Српске листе Милорад Рашовић

Члан предсједништва Српске листе Милорад Рашовић казао је да ће на изборима на јесен да ,,заискри Српска листа“.

,,Одавно, више од неколико деценија, на овом нашем трусном тлу фали политичка снага која ће из коријена исконског, српског, словенског и православног градити и развити здраво политичко стабло Црне Горе које воли не само ову државу, него и Србију и сво Српство, Русију и све који су нам браћа“, каже Рашовић.

,,Зар са Истока зора не буди нови дан? Тамо су и наша словенска браћа – Русија велика и моћна. Тамо су знање богатили наши владари којима се поносимо, чијој умности и патриотизму се дивила цијела Европа. Отуда искри и наша вјера православна. Све је допирало из Русије, чак и музички тонови који су племенили наш народ које год оријентације био, без обзира да ли је скретао улијево или удесно“, казао је члан предсједништва СЛ на прослави поводом дана Свете Блажене Ксеније Петроградске.