БИЋЕ „сам пао и сам се убио“: Како се припрема коначна издаја КиМ – И Србин кандидат за „председника Kosove“?

pol-km-subasic

Косовска Митровица

Уочи избора новог „председника“ сепаратистичке творевине „Косова“ појавила се идеја да би за ову позицију могао да се кандидује и – Србин! Иако је тешко поверовати да би адут српске заједнице могао да добије две трећине гласова у шиптарском „парламенту“, по оваквом сценарију српски посланици у шиптарском „парламенту“ избегли би притисак да се сврстају уз неког од албанских кандидата, а подсетили би на обавезу да као мањина треба да буду заступљени у шиптарским институцијама.

Да би се, уопште, ушло у трку за председничко место, претходно мора да се прибави 30 потписа трибуна из сепаратистичке „Скупштине Косова“. Према оцени Славка Симића, шефа посланичке групе Листе „Српска“ (коју је здушно подржавала српска власт да учествује на шиптарским изборима, односно у издаји Србије), то не би била немогућа мисија за евентуалног српског кандидата, јер „Српска“ има добру „сарадњу са представницима и владајућих и опозиционих странака“ терористичке квазидржаве која је створена на окупираној територији Србије.

Он, међутим, напомиње да је за Србе са КиМ једини председник државе – Томислав Николић, а да они Атифете Јахјагу, којој истиче мандат следећег месеца, ословљавају искључиво са „госпођа“, без навођења функције. (Могу да је ослове како год хоће, али су признали јавно да им је управо Јахјага председница јер су посланици зато што су учествовали на изборима које је баш она расписала у име терористичке власти на Косову и Метохији… Једно причају, друго раде, уз подршку Николића и српских власти!) Због свега овога, идеја о „српском кандидату за председника Косова“, како оцењује, можда је још преурањена.

– Као најозбиљнији кандидат за Јахјагиног наследника сматра се Хашим Тачи, па иако је „Српска“ листа у коалицији са његовом партијом (Срби-издајници у коалицији са партијом коју води терориста и убица Срба Хашим Тачи!?), уколико бисмо уопште разматрали хоћемо ли му пружити подршку, морали бисмо у обзир да узмемо осећања које српски народ гаји према њему. Није, пак, искључено ни да наши посланици не буду присутни на седници на којој се буде бирао нови председник – каже Симић.

PARLAMENT KOSOVE

PARLAMENT KOSOVE

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић недавно је изјавио да би волео да Србин буде на челу наше јужне покрајине и да би ти био „одраз демократског карактера тамошњих политичких институција“, односно да би представник једне од три највише институције на КиМ требало да буде Србин или Српкиња. (Ђурић је са овим ДИРЕКТНО и ЈАВНО ПОТВРДИО ИЗДАЈУ СРБСКИХ ИНТЕРЕСА НА СРБСКОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!)

Тренутно, српска заједница (издајника који су учествовали на шиптарским изборима да би се домогли политичке власти без образа и достојанства а на срамоту предака и потомака) има „потпредседника Скупштине, два министра и заменика премијера“. Једна од тема коју ће српска страна форсирати у наставку бриселског дијалога је заступљеност Срба у косметским институцијама, која им је уставно загарантована, а није спроведена у пракси. (Бриселски дијалог је име за ВЕЛЕИЗДАЈУ СРБИЈЕ и ПРОТИВУСТАВНУ ПРЕДАЈУ ДЕЛА ТЕРИТОРИЈЕ ТЕРОРИСТИМА И УБИЦАМА СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ).

ТРАЖЕ ГРАНИЦУ И НА НЕБУ

У дијалогу у Бриселу Приштина покушава да на мала врата угура питање демаркације границе са Србијом. Иако ову тему није директно начела, њихова делегација је, како сазнајемо, ово питање покушала индиректно да наметне кроз потенцирање разговора о ваздушном простору. На другој страни, Београд се противи да ово буде тема дијалога, јер то сматра задирањем у територијални интегритет. Оцењује се, наиме, да би косовска страна после „повлачења“ граница у ваздуху, настојала да их преслика на земљи. (На крају да обавестимо срПске власти да је ЗАДИРАЊЕ У ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ И ПРИСТАНАК НА ПРЕДАЈУ ОТЕТЕ И ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ СРБИЈЕ УПРАВО ПОТПИС НА ДОГОВОРЕ У БРИСЕЛУ КОЈЕ И ДАЉЕ НАСТАВЉАЈУ!)

okupacija

—————-

Извор: Фејсбукрепортер