Још један напад на српске повратнике на Косову и Метохији

КЛИНА – Непознати починиоци напали су синоћ из аутоматског оружја српске повратнике у селу Берково у општини Клина, а у нападу, иако су две куће оштећене хицима, није било повређених, речено је Тањугу у Канцеларији за Косово и Метохију.

Kosovska policija u KliniУ обе куће је, у тренутку напада, око 19 сати, било људи, а на једној од њих је оштећен цреп, док је на другој један од хитаца погодио прозорско окно.

Нападнуте су куће породица Пантић и Живковић.

Повратници у селу Берково су, како наводе у Канцеларији за КиМ, често жртве застрашивања и крађе.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на српске повратнике и апелује на полицију, која је извршила увиђај, да стане на пут организованој кампањи застрашивања Срба у општини Клина.

У Канцеларији наводе да су радикализација политичке климе и погоршање безбедносне ситуације услед ескалације политичког и верског екстремизма претња свим житељима Косова и Метохије, а по правилу су најугроженији повратници у национално мешовитим срединама.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује да, иако овакви напади по правилу остају нерасветљени, Приштина овога пута уложи искрене напоре да пронађе починиоце и пружи ефикаснију заштиту српским повратницима.


Извор: ТАНЈУГ