Вучић одлучио: ванредни парламентарни избори се одржавају ове године!

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је одлучио да ванредни парламентарни избори буду одржани, јер је Влади потребна пуна стабилност и пун четворогодишњи мандат, након којег „више неће бити повратка“ на старо.

vucic u magli

СНС забаговао па хоће да се ресетују…

У обраћању члановима Главног одбора Српске напредне странке, Вучић је рекао да је потребан пун мандат да се донесу тешке одлуке и да се држава, кроз темељно спровођење реформи до 2020. године надје пред вратима Европске уније.

„Зато је моја одлука, а не позив, да се данас изјашњавамо да идемо на изборе. У победу за будућност Србије“, рекао је Вучић.

Вучић није прецизирао када ће избори бити одржани али је замолио чланове Главног одбора СНС да се страначка скупштина одложи за 21. мај, како би било обезбеђено апсолутно јединство до избора али и како би, у случају лоших резултата, омогућио члановима избор новог руководства.

„Избори пред нама биће веома тешки. Веома, веома тешки. Потценити противника пре избора је глупост а после избора подлост. Ни једно ни друго не смемо да урадимо“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће се мало појављивати у кампањи, већ да ће као премијер радити више него икада, јер не жели да угрози будућност земље нити жели да очува власт по сваку цену.

Говорећи о стању у партији, Вучић је најавио да планира да се „захвали и мангупима у својим редовима“, односно онима који су стајали поред њега, говорили исто као и он а радили као они пре њега.

Вучић је подсетио да је актуелна Влада Србије формирана пре годину и девет месеци и на све изазове са којима се сусрела, за које је оптужио претходне власти које су, како је рекао, својом неодговорношћу и неспособношћу довели земљу до ивице економског колапса и банкрота.

Лидер СНС је рекао да су га многи питали због чега жели изборе у ситуацији у којој има огромну већину у парламенту али је он рекао да политика никада није само математика и бројеви, већ су избори прилика да се одговори на питање где Србија жели да иде у наредном периоду.

„Зато хоћемо и себе да мењамо. Јер и најбољи рачунар понекад „забагује“ па му треба „ресетовање“, иако то не значи да и даље није најбољи“, рекао је Вучић.


Извор: БЕТА