Влада Србије спремила „свилен гајтан“ за преостале српске институције на КиМ!

„Институције државе Србије које хронично лоше функционишу на Космету морају после 16 година бити прилагођене потребама нашег народа на простору јужне покрајине“ – рекао Ђурић јуче у Новом Брду.

Влада Србије спремила „свилен гајтан“ за преостале српске институције на КиМ!
Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је у Новом Брду на Косову и Метохији да ће бити успостављена пуна контрола помоћи коју српска Влада шаље Србима у јужној покрајини (… тј. „пуна контрола“ од стране „косовских институција“!?) и да ће бити преиспитан опстанак српских институција које постоје само „на папиру“.

(…мисли се на здравство и просвету које функционишу у систему Р Србије. Наводи да ове институције постоје „само на папиру“ су чиста лаж – то су једине институције које истински функционишу и којима на овај начин Влада Србије припрема „свилен гајтан“! А тиме и свим Србима на КиМ!)

„Институције државе Србије које хронично лоше функционишу на Космету морају после 16 година бити прилагођене потребама нашег народа на простору јужне покрајине“ – рекао је Ђурић.

(… тј. интегрисане у тзв „републику Косово“ – уосталом, он и Влада Србије немају ништа против такве творевине. Ђурић је све време посете Новом Брду био у друштву шиптарског „министра“!)

Он је нагласио да му је оно што је данас видио у домаћинству Васића у селу Зебинце, у општини Ново Брдо, дало више елана да истраје у ставу да се мора прекинути политика фиктивног функционисања појединих институција.

(Опет лаж. То су једине легалне институције које на овај начин Влада хоће да уништи! А то би значило и нестанак Срба са КиМ!)

„Нико се са тим проблемом није ухватио у коштац. Намера Владе премијера Александра Вучића јесте да се ухватимо са тим системским проблемом у коштац без обзира колико то може коштати у политичком смислу – поручио је Ђурић.

Приликом посете породици Ивана Васића, у којој живе три генерације, Ђурић је нагласио да путем који генерацијама утабава породица Васић треба да крену млади на Косову и Метохији, јер опстанком младих опстаће и Срби на Косову и Метохији.

(Врхунац лицемерја – док уништава институција Србије, ИСТОВРЕМЕНО позива младе Србе да остану на КиМ! )


Извор: КМНовине