Студенти из Србије чекали два сата да уђу на Косово

Царина је зауставила на прелазу Јариње аутобус са српским студентима који доносе новогодишње поклон пакетиће српској деци на КиМ и задржала их око два сата

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Косовска царина зауставила је јутрос на прелазу Јариње аутобус са српским студентима који доносе новогодишње поклон пакетиће српској деци на Косову и Метохији и задржала их око два сата, рекао је члан Студентског парламента Приштинског универзитета у Косовској Митровици Немања Бишевац.

Он је рекао да је косовска царина зауставила тридесетак студената из Новог Сада, Београда, Ниша, Крагујевца и Новог Пазара, због пакетића које носе као хуманитарну помоћ за малишане на Косову и Метохији.

Косовски цариници саопштили су нашим колегама да на Косово могу да унесу робу чија је вредност до 170 евра због чега је њихов аутобус био заустављен на прелазу и чекао око два сата дозволу да уђе на Косово и Метохију, додао је Бишевац.

Новогодишњи поклон пакетићи сутра ће бити расподељени малишанима у Гораждевцу, Великој Хочи, Осојану и другим српским срединама у Метохији а акцију помоћи деци организовали су студенти Правног факултета из Новог Сада.

По речима Бишевца, колегама из Новог Сада прикључили су се студенти свих факултета Приштинског универзитета из Косовске Митровице и студенти правних факултета из Београда, Ниша, Крагујевца и Новог Пазара.

Извор: Фонд стратешке културе