Ухапшен Светозар Маровић, бивши Председник Србије и Црне Горе

svetozar marovic Ухапшен Светозар Маровић

Према незваничним информацијама Маровић се јутрос налазио у Подгорици у згради Вектре, гдје је и ухапшен. 

Иначе, у притвору су већ Маровићев син Милош, брат Драган, стрина Мирјана, а поступак се води и против његове кћерке Милене Маровић-Богдановић и Милошеве таште Драгице Поповић.

Поред фамилије Маровић због малверзација у милионским пословима који су оштетили буџет општине Будва, специјално државно тужилаштво је подигло оптужницу и против бившег предсједника општине Будва Лазара Рађеновића, савјетника премијера Мила Ђукановића, Александра Тићића и директора будванског водовода Миленка Медиговића, као и протви још неколико општински службеника и привредника из Будве. Сви се они терете за злоупотребу службеног положаја у афери „ТО Плажа“ и изградњи концертног платоа на Јазу. Само за та два случаја  сумња се да буџет Будве оштећена за око 10 милиона евра.

Иначе, по пријави полиције сумња се да су Лазар Рађеновић и још шест особа и три фирме у другом послу током изградње постројења за прочишћавање отпадних вода оштетили додатно буџет општине Будва за око 8 милиона евра. Због тога полиција је 30. новембра поднијела кривичну пријаву против Рађеновића због сумње да је члан криминалне групе.


Извор: ИН4С