Телеком остаје у рукама Србије

БЕОГРАД – Телеком Србија остаје у рукама Републике, одлука Владе била је једногласна, као и Комисије за приватизацију Телекома, нисмо добили задовољавајућу цену и сада нам предстоји да реорганизујемо ту компанију како би могла да побеђује на тржишту, изјавио је данас премијер Алекснадра Вучић.

Beograd, 11. decembra 2015 - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic (S) govori na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Vlada Srbije donela je danas odluku da Telekom ostaje u vlasnistvu drzave Srbije. FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC / tj

Он је на конференцији за новинаре објаснио да то значи увођење професионалног менаџментна, вероватно по угледу на оно сто је урађено у Железари, али је и напоменуо новинарима да га не држе за реч, јер је све време размишљао о привцатизацији, па, како је рекао, о овој опцији није довољно размислио.

Вучић је рекао да се нада да ће за четири године Телеком повећати своје перформансе, те да ће цена реално бити већа него што је сада понуђена.

А о понуђеној цени рекао је да је нешто нижа од оне коју смо очекивали, али и да је Влада донела одговорну и озбиљну одлуку, имајући у виду интересе грађана.

Најозбиљнија понуда дошла је од америчког инвестиционог фонда, рекао је Вучић, наводећи да због уговора не може да изнесе више детаља, али да на ту понуду није било других приомедби осим висине цене.

Вучић је рекао да нису хтели да се коцкају, иако је цена била близу одговарајуће.

Премијер је додао и да се размишља о продаји мањинског пакета акција, али ни о томе није могао да изнесе детаље.


Извор: ТАНЈУГ