Путин: Надам се да ће против ИС моћи без нуклеарног оружја

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин похвалио је данас то што је његова земља први пут извела нападе на положаје Исламске државе у Сирији ракетама испаљеним са подморнице „Ростов на Дону“ у Медитерану, али је такође изразио наду да у том нападу неће морати да користе нуклеарне бојеве главе.

Vladimir-Putin-nuklearna-eksplozija-bomba-620x350Путин је то изјавио на састанку са руским министром одбране Сергејем Шојгуом, који га је известио о најновијим резултатима операције против џихадиста Исламске државе у Сирији, пренео је сајт „Раша тудеј“.

„Морамо да анализирамо све што се догађа на терену и како функционише оружје. Крстареће ракете „калибар“ и КХ-101 су се показале како модерне и веома ефикасне, а сада знамо и засигурно да је то високо прецизно оружје које може бити опремљено и конвенционалним и специјалним бојевим главама, као што су нуклеарне“, истакао је Путин.

„То досад, наравно, није било потребно у борби против терориста, а надам се да никад ни неће бити потребно“, навео је председник Русије.

Шојгу је јуче обавестио Путина да је Русија први пут извела нападе на положаје ИС у Сирији ракетама испаљеним са подморнице „Ростов на Дону“ у Медитерану.

Том приликом крстареће ракете „калибар“ погодиле су два велика пункта терориста ИД у области Раке, рекао је он, преноси Спутњик.

Шојгу је пренео руском председнику Владимиру Путину да су и авијација и подводна флота извеле успешна лансирања, те да су сви циљеви погодени.

„С пуном увереношћу можемо да кажемо да је нанет прилично озбиљан удар на складишта муниције и фабрику за прављење мина и, наравно, по нафтној инфаструктури“, рекао је Шојгу.

Он је додао да је у протекла три дана у Сирији руска војска извела више од 300 летова и да је погођено 600 циљева.


Извор: ТАНЈУГ