Пуцњава у Гораждевцу, на мети Срби!

Извештава: Зоран Влашковић

Гораждевац

Рано јутрос, око три сата, пуцано на неколико кућа, возила и на споменик који се налази у центру овог метохијског села а повређених није било.

Један метак из аутоматског оружја, највероватније аутоматске пушке, завршио у купатилу породице Петровић.

Министар за повратак и заједнице у Влади Косова Далибор Јевтић изјавио је да се инцидент догодио у рано јутрос око три сата и да су оштећена два аутомобила.

Према  његовим речима, пуцано је на кућу петочлане породице Петровић на коју је испаљено пет хитаца из ватреног оружја, а један метак пронађен је у купатилу куће.

Јевтић је казао да су нападачи покушали да запале спомен облележје у селу, да је споменик демолиран и да је у инциденту један аутомобиле запаљен.

Gorazdevac, 7. decembra 2015 - U Gorazdevcu je jutros rano pucano na nekoliko kuca, vozila i spomenik koji se nalazi u centru tog metohijskog sela, povredjenih nije bilo. Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtic izjavio je Tanjugu da se incident dogodio rano jutros oko tri sata i da su ostecena dva automobila. FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ZA POVRATAK I ZAJEDNICE U VLADI KOSOVA/ bb

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић осудио је јутрошњи напад албанских екстремиста и позвао Србе да сачувају присебност и да не одговарају на провокације.

Недвосмислен циљ напада је застрашивање српског становништва на КиМ како би се принудило на исељавање.

У Гораждевцу данас има око 700 становника у око 220  домаћинстава. Око 50 кућа је празно, углавном напериферијама села, јер су Срби из страха напустили домаћинства.

Гораждевац је највеће село у Метохији одакле Срби нису одлазили после 1999. године. Чврсту жељу за останком на својим огњиштима платили су са 15 убијених од стране албанских екстремиста и НАТО бомби. Најстравичнији злочин су доживели 13. августа 2003.г. када су албански терористи на реци Бистрицу убили  двоје српске деце а четворо тешко ранили.