НУНС тражи смену Гашића и позива новинаре да га бојкотују (Видео)

БЕОГРАД – Независно удружење новинара Србије затражило је данас смену министра одбране Братислава Гашића и позвало све медије и новинаре да, све док не буде смењен, „замрзну било какву комуникацију са министром одбране и бојкотују све догађаје у којима он учествује“.

Из НУНС-а изражавају запрепашћење због, како се наводи у саопштењу -неумесног, сексистичког коментара министра одбране упућеног новинарки Б92.

„Сматрамо да Гашић после оваквог простаклука који представља врхунац непоштовања новинарске професије, али и због неких ранијих грешака, па и кршења закона, мора бити смењен са министарске функције“, каже се у саопштењу.

НУНС такође позива све чланове удружења и медијске раднике да се придруже протесту који ће бити организован за вечерас испред зграде Владе.

Министар Гашић је јуче у Трстенику прокоментарисао потез новинарке, дописнице Б92 која је чучнула како не би била у кадру сниматељима речима :“Што волим ове новинарке које овако лако клекну“.

Министар се извинио Лабовић и српској јавности.

Премијер Александар Вучић је изјавио да је шокиран поступком министра одбране Братислава Гашића.

„Шокиран сам тиме што је данас урадио министар Гашић. То сматрам не само непримереним, већ и неодмереним и непристојним понашањем и за такво срамно понашање не постоје речи оправдања“, рекао је премијер за Тањуг.


Извор: ТАНЈУГ