Покушао да уђе у кокпит Луфтханзиног авиона за Београд, рукометаши Војводине га савладали!

БЕОГРАД – Јордански држављанин са америчким пасошем, покушао је да упадне у кокпит „Луфтханзиног“ авиона на лету из Франкфурта у Београд, али су га савладали путници, јављају београдски медији.

Lufthansa A380Авион је безбедно слетео у Београд, а полиција је проблематичног путника пребазила у Полицијску управу Београда, где је у току његово саслушање, пише „Блиц“.

Драма је започела на небу изнад Аустрије, када је Јорданац запретио да ће отворити врата авиона. Он је, пише „Блиц“, најпре лупао на врата кокпита, уз речи „Отворићу врата авиона!“.

Ипак, прибрани путници успели су да га савладају, па је авион безбедно слетео у у Београд у 12:45 минута.

По окончању драме, према првим информацијама, посада авиона није пријавила контроли лета ванредну ситуацију, већ је авион неометано слетео на београдски аеродром, како је било планирано.

По слетању, полиција је ушла у авион и извела проблематичног путника из авиона, којег је одмах потом пребацила у Полицијску управу Београда, где је у току његово саслушање.

„Курир“ пише да се ради о амерички држављанин са именом Лакен, који је пореклом из Јордана, који је покушао је да током лета отвори врата и сруши авион „Луфтханзе“.

Лист додаје да су у авиону су, између осталих, били и играчи рукометног клуба „Војводина“.

„Лакен је желео да отворио врата и изазове хаос. Све време је говорио како је изгубио разум и да жели да сви одемо код Алаха. Ситуација је била напета. Несрећа је, срећом, спречена. Лакена су обуздали играчи рукометног клуба „Војводина“ и авион је безбедно слетео у Београд“, каже извор „Курира“.

И тај лист пише да је у току саслушање тог путника у полицији.


Извор: ТАНЈУГ