Медојевић о позиву Мандића: Не идем на анти-НАТО протесте

Члан Предсједништва ДФ-а и лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић најавио је да његова партија неће учествовати на анти- нато протестима 12.децембра, као и да је Фронт спреман да се прикључи преговорима у Скупштини чим се отвори питање прелазне владе.

 

Небојша Медојевић

Небојша Медојевић

“У ДФ-у од почетка имамо договор око питања НАТО, јер је то једна од наших најважнијих политичких разлика. Имамо договор и тога се држимо.

За 12.децембар је најављен протест парламентарних странака које се противе приступању НАТО-у, ту ће вјероватно бити и СНП, али ми нећемо учествовати”, рекао је Медојевић “Вијестима”.

Он је подсјетио да се ПзП не противи чланству Црне Горе у Сјеверно-атланској алијанси, али да је тражио да се о томе одлучи на референдуму.

Он је казао да одлука у вези са наредним протестом нема везе са могућим изборним коалицијама.

Упитан због чега онда посланици његове партије нијесу дошли на свечану сједницу Скупштине на Цетињу прије два дана, Медојевић је објаснио да је то због бојкота парламента.

“Наши захтјеви остају исти, слободни избори и прелазна влада. Ово што се сада ради у Скупштини је добијање на времену Ранка Кривокапића јер смо све ово већ завршили у оквиру Радне групе за враћање повјерења у изборни процес 2013.”навео је лидер ПзП.

“Ако се отворе преговори о саставу и мандату прелазне владе и евентуланог датума парламентарних избора, ДФ ће учествовати у разговорима”, рекао је он.

На питање да ли је то његов или став коалиције, Медојевић је рекао да су неспорно они заинтересовани за конкретна питања прелазне владе.

Он је подсјетио да су, након рада Радне групе за враћање повјерења у изборни процес, 2013. усвојени закони о бирачким списковима, о избору одборника и посланика и финансирању партија, али да је ДПС већ на Уставном суду оборио важне одредбе, између осталог о забрани запошљавања током изборне кампање.

“Зато ми хоћемо преговоре само око прелазне владе. МУП је требало да очисти бирачке спискове јер не знамо ко је све у њима. Подаци са пописа становништва и из Централног бирачког списка се не подударају. То је велики посао, јер је то у папирима, није у електронској форми”, рекао је Небојша Медојевић.

Нисам рекао ништа ново, Ђукановић би као 1948.

Коментаришући најаву Владе да ће против њега поднијети кривичну пријаву за лажно пријављивање , Медојевић каже да се “режим уплашио протеста”.

“Хоће да застраше народ који је све масовнији на протестима”, наводи он као разлог због чега је Влада сада одабрала тренутак да га кривично гони .

Он подсјећа да су Андрија Мандић и Славен Радуновић процесуирани за наводно рушење уставног уређења.

Медојевић је након хапшења црногорског држављанина Влатка Вучелића у Њемачкој, након терористичких напада у Паризу, рекао да „кључни људи“ из врха власти шверцују оружје терористичким организацијама попут ИСИЛ-а, Ал Каиде и Ф.А.Р.Ц.-а.

Медојевић тврди да су он и колеге мета вербалног деликта и да се “ствара атмосфера Информбироа, какоби Ђукановић вратио пољуљани ауторитет”. Он подсјећа да је на ту тему већ раније давао исте изјаве и да сада није рекао ништа ново, што већ није објављено.


Вијести