Хилари хвали Дачића!

hilari ivica izdajnikБЕОГРАД – Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон је, поводом окончања свог мандата, упутила писмо председнику Владе Србије Ивици Дачићу, у којем наводи да је охрабрена напретком у дијалогу Београда и Приштине и изразила уверење да ће Србија наставити да напредује у процесу евроинтеграција.

Клинтонова у писму изражава задовољство због заједничког рада са Дачићем на јачању партнерства Србије и САД, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.
„Заиста сам захвална на састанку са Вама током моје последње посете Београду, као и на томе што сам чула ваше ставове о томе како достићи већу регионалну стабилност и просперитет. Охрабрена сам напретком који сте учинили у дијалогу између Београда и Приштине и апелујем на Вас да задржите позитиван замајац. Уверена сам да ће Србија наставити да прави велике искораке ка свом циљу европских интеграција – циљу који САД подржавају са великим ентузијазмом“, наводи се у писму. Клинтонова је на крају Дачићу пожелела велики успех и срећу у свим будућим стремљењима.

ТАНЈУГ