Нећемо звецкати оружјем, али ће Турска зажалити

Председник Русије Владимир Путин данас је оштро критиковао Турску због обарања руског авиона су-24, оптужујући је за директну одговорност за погибију руских војника.

putin1234„Ми не стављамо знак једнакости измедју турског народа и дела данашње врхушке на власти која носи директну одговорност за погибију наших војника“, рекао је Путин у свом годишњем обраћању нацији.

Рекао је да сматра и да ће увек сматрати „издајицама“ оне који су гадјали у ледја руским војницима.

„Ја уопште не схватам зашто су то учинили. Сва питања, све проблеме, противуречности, које ми нисмо чак ни видели, могу се решити савршено на други начин. Били смо спремни да сарадјујемо са њима на најосетљивијим питањима по њих. И били смо спремни да идемо тако далеко, да чак и савезници не желе то да чине. „Само Алах зна зашто су то учинили. Изгледа да је Алах решио да казни владајућу клику у Турској, лишавајући је разума“, рекао је Путин у Кремљу, након чега је уследио буран аплауз.

Путин је казао да Русија неће примењивати грубу војну силу, као одговор на обарање Су-24, али да се неће зауставити само на економским санкцијама.

„Али, од нас неће дочекати нервозну и опасну реакцију и за нас и за цео свет. У основи наших дејстава биће пре свега одговорност. Не спремамо се и нећемо звецкати оружјем“, рекао је Путин.

„Али, ако неко мисли да ће неко ко је извршио подли војни злочин, убиство наших људи, проћи само са парадајзима или неким ограничењима у градјевинарству, и другим областима, у дубокој су заблуди“, додао је Путин.

Рекао је да ће их Москва подсећати на злочин, и да ће зажалити због тога што су учинили, „и не једном“.

„Ми знамо шта треба да радимо“, нагласио је Путин, поново пропраћен аплаузима.


Извор: Бета