САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О ПОНОВЉЕНИМ ДИПЛОМАТСКИМ СКАНДАЛИМА ХРВАТСКОГ АМБАСАДОРА У БЕОГРАДУ

Хрватски амбасадор је недавно направио велики дипломатски скандал када је од Мехе Омеровића, председника скупштинског Одбора за заштиту равноправности, тражио осуду ставова Николе Алексића из прогласа упућеног српској јавности о предстојећим догађајима у Србији. Мехо Омеровић се сложио са њим и осудио став Николе Алексића о буђењу Русије и заштити Србије од НАТО злочинаца у будућности и сложили су се да проглас упуте ,,надлежним органима” на даље одлучивање којом казном да казне Николу Алексића. Охрабрен снисходљивошћу народног посланика и председника скупштинског одбора за заштиту равноправности, хрватски амбасадор је прекорачио овлашћења и од градске управе Новог Сада затражио да се Еколошки покрет избаци из просторија које користи безмало 26 година без прекида да би се онемогућио рад институције Еко-правне заштите Еколошког покрета и ућуткао Никола Алексић. По успостављеној надређености хрватски амбасадор је од градоначелника Новог Сада добио сагласност на изнети захтев. На основу такве сагласности градоначелника, директор ЈП ,,Пословни простор” је упутио писмо Еколошком покрету ,,о намерама” јавног предузећа којим управља и које представља недвосмислени доказ о његовој злоупотреби службеног положаја. У том писму директор наведеног предузећа обавештава корисника пословног простора да са њим неће бити продужен уговор о коришћењу, чак и да измири своја дуговања настала због незаконитог подизања цене закупа за више од 300% или да суд донесе одлуку у корист Еколошког покрета по контратужби против управљача пословног простора који је у току и да се до 11. децембра 2015. године ослободи пословни простор ,,од људи и ствари,, и предају кључеви.

По описаном деловању хрватског амбасадора, рекло би се да је то врхунац злоупотребе гостопримства Србије која га је примила за представника своје државе. Али не, он иде и корак даље и својим вршљањем свима јавно показује да је Војводина окупирана, да у Војводини правосуђе више не постоји и да су праве газде у Загребу. Наиме, хрватски амбасадор је од председника Основног суда у Новом Саду затражио да се обустави кривични поступак бр. К-282/14 против тровача хрватске националности, који од 2006. године трује грађане прве урбане зоне Новог Сада употребом и рециклирањем (дестиловањем) отровног хемијског отпада на законом забрањеној локацији и поред три Решења о забрани рада издатих 2008 и 2009. године од стране Министарства заштите животне средине и Покрајинског секретаријата за за заштиту животне средине. Судија Д.М. спроводи добијени налог председника суда и обуставља кривични поступак против хрватског вијећника ХДЗ за Војводину који више од осам година терорише грађане МЗ ,,Салајка” испуштајући кроз вентилационе отворе испарења хемијских отрова, као што су ЦИКЛОХЕКСАНОЛ, БЕНЗЕН, ХИДРОХИНОН и др. Напоре грађана МЗ ,,Салајка” да се ово тровање заустави, због којих је више њих умрло и оболело од малигних обољења из непосредног окружења, чак и његов радник који је радио на дестилацији отрова, а хитна здравствена помоћ безброј пута интервенисала због акутног гушења деце и одраслих, нити један државни орган није подржао. Подршку угроженим грађанима за више од осам година једино је пружала институција Еко-правне заштите Еколошког покрета, односно Никола Алексић. На безброј пријава и тужби наведене институције и грађана Новог Сада против тровача који се крије иза хрватске националности, Основни суд у Новом Саду показује пристрасност и одбацује пријаве и тужбе, док најзад није јавно показао од кога прима наређења.Све напред наведено би се могло подвести под елементарну некултуру, дрскост, бахатост, мешање у правосуђе суседне земље или једноставније, у дипломатски скандал хрватског амбасадора у Београду, када не би било пратећих појава које нас упућују да нас је Никола Алексић у свом прогласу основано упозорио на предстојеће догађаје.
Поменути тровач хрватске националности и вијећник ХДЗ за Војводину уз заштиту Немачке се изборио за истакнуто место у политици и у кругу мале привреде Војводине. Он јавно прети суду ако буде осуђен по пријави грађана; он захтева да се поништи пресуда против њега због клевете угроженог комшије; протестује испред суда и полиције у Новом Саду глумећи угроженост по националној основи; сам исписује графит на зиду свог објекта УСТАШЕ НАПОЉЕ у јединој ноћи када су му камере видео надзора за десет година биле искључене; јавно прети Николи Алексићу и угроженим грађанима да ће отићи у затвор најмање 10 година ,,када дође до промене власти у Војводини”. Инспекторе заштите животне средине на свим нивоима је корумпирао или ућуткао, а републички инспектор који је поднео пријаву против њега је био прво суспендован, па отеран у пензију.
Хрватски вијећник ХДЗ својим деловањем недвосмислено показује да му је поверени задатак ремећење међунационалних односа у Војводини.За нападе на Николу Алексића добио је подршку од јавног тужилаштва у Новом Саду по чијем налогу га је полиција Новог Сада неколико пута саслушавала на основу његових лажних оптужби. Основни суд у Новом Саду одбија да идентификује хрватског вијећника на приложеном видео снимку надзорних камера ухваћеног у поноћном растурању летака. Повереница за заштиту равноправности га узима у заштиту због наводне дискриминације по националној основи иако је у самој пријави повереници јасно да га Еко-правна заштита терети због тровања и терорисања грађана, а не због националне основе. Антисрпски листови Николу Алексића називају неофашистом због наводне дискриминације тровача и крше закон одбијајући да објаве одговор на изнете лажи овог хрватског вијећника ХДЗ за Војводину у којима се преносе огавне клевете против Николе Алексића за које би пред сваким судом на свету, осим новосадског, одговарао. У исто време у хрватској штампи се Никола Алексић оркестрирано назива неофашистом и прети србима ,,када хрватска чизма крочи на тло Војводине”. За нападе на некорумпиране инспекторе и комшију који је највише угрожен побринуо се сам. Против инспектора сам дели летке у згради где станују да би их лажима и клеветама деградирао у средини где станују. Против угроженог комшије и представника грађана је поднео педесетак лажних пријава због којих је безброј пута саслушаван у полицији и исто толико пута му полиција долазила на кућна врата по лажним пријавама тровача. Затим му је два пса отровао, једног украо, два пута му потровао украсну живину и 60 расних голубова, а једном му пребацио ловачког пса у двориште који му је подавио 10 украсних кокошака у претходно разваљеној волијери. Наведени тровач и вијећник ХДЗ са описаним поступцима се у Новом Саду издигао изнад градоначелника Новог Сада, јер му нико ништа не може, могуће да га у следећем мандату и замени, пошто је из ДС прешао у СНС.

Када се зна да полиција никада није ништа покренула нити урадила против овог хрватског вијећника ХДЗ, члана ДС и СНС, који уз помоћ државних органа Србије и под заштитом свог амбасадора терорише грађане Новог Сада више од осам година и поред приложених материјалних доказа; када се прочита у страначким новинама хрватске мањине ,,Равница” упутство тог истог вијећника-тровача да се ,,хрватско питање у Војводини мора радикализовати”; када се зна да Новим Садом слободно парадирају сепаратисти уз заштиту полиције; када се зна да је Хрватска у својој државној енциклопедији већ присвојила Војводину; када се зна да се у ЕУ штампају и приказују географске карте Европе на којима се Хрватска граничи са Румунијом; када се зна да се Хрватска наоружава ракетама домета до 300 километара, а нико је не угрожава; када се зна да су снаге НАТО алијансе Одлуком Сабора пропуштене кроз Хрватску да се стационирају на граници са Србијом, онда није тешко закључити да се над Војводином спрема нова хрватска Олуја, а да ће тровач терориста, хрватски вијећник ХДЗ, по заслузи бити постављен за првог председника Војводине републике! Уосталом, то је одлазећи немачки амбасадор Цобел недвосмислено изјавио; после Косова, на реду је Војводина.
Хрватска олуја је у завршној припреми; активним доприносом хрватског вијећника тровача, међунационални односи су поремећени. На реду је велика провокација једног од два народа, да би потом биле позване мировне трупе (које су на граници Србије) у Војводину да заштите наводно угрожену хрватску мањину од неофашиста који прогањају хрвате по националној основи. Тај рецепт је управо Никола Алексић разобличио указујући да је ноћно рушење 714 споменика на гробљу у Стапару, општина Сомбор, између 22 и 3.00 часа 2011. године имало ту улогу, али је грешком извршено на православном гробљу пошто Стапар нема католичко гробље, што петоро послатих извршилаца није знало.

Описани план хрватске Олује над Војводином се припрема на описани начин уз пуну сагласност режима у Србији. На то указује потпуна пасивност државних органа, односно пружање логистике окупаторима у виду прекида истраге и полицијске забране информативним медијима да настављају извештавање о бестијалном рушењу 714 споменика у Стапару, општина Сомбор, иако су пронађени отисци прстију пет злочинаца на порушеним и поломљеним надгробним споменицима. Подчињавање правосуђа у Војводини хрватској ингеренцији и окупација радио опсега на северу Војводине где се не могу чути српске радио станице од хрватских и мађарских, указује да се план Олује у неким деловима већ спроводи. План предвиђа активно увлачење и друге националне мањине против већинског народа у Војводини, па је општинска управа у вишенационалном Сомбору добила налог да почне са дискриминацијом припадника мађарске националности . О томе недвосмислено указује прогон јединог професора мађарске националности из двојезичне школе за образовање деце са сметњама у развоју којој је поменута повереница за ,,заштиту,, равноправности одбила да пружи заштиту.

Николи Алексићу припада посебна част што ће хрватска Олуја на Војводину започети 11. децембра 2015. године чином избацивања на улицу организације коју предводи безмало 26 година. Тим чином једна држава, створена на геноциду, недвосмислено ће показати да је организација коју Никола Алексић предводи безмало пуних 26 година и он сам, највећи противник њиховог злочиначког плана.

Маске су коначно пале, истина се показује, зато је упутно поновити последњи став прогласа Николе Алексића о времену које долази и који су осудили хрватски амбасадор и Мехо Омеровић:

,,Народе србски, ако нас је издала сопствена власт, није здрав разум, спремајте се за ово што нам предстоји, организујте се и повезујте по територијалном принципу, не требају нам спискови нити било каква евиденција. Дела ће изнедрити вође, они се неће постављати по страначкој припадности и функцијама. Правите резерве хране, воде и соли, породице да сачувате, само тако ће нас више преживети, опстанка ради! Овог пута нећемо бити сами, Србија никад више у својој историји неће бити препуштена злочиначком бомбардовању НАТО злочинаца! Буђењем Русије злочинци САД више никад неће моћи да уништавају читаве цивилизације и народе и претварају у своје робове! Србски народ ће бити међу првима у свету који ће се за своју слободу коначно изборити, а своје издајнике, који су служили тим злочинцима, извести пред народни суд”.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПАТРИОТСКОГ БЛОКА