Претучена бака сада мора да плати и казну!

Извршном пресудом суда у Гњилану, бака је осуђена на новчану казну од 50 евра или тродневну затворску казну због наводног ремећења јавног реда и мира

 Persa Stojković (levo)

 

НОВО БРДО – Од Албанца сам три пута добила батине, а сада хоће да платим казну или да идем у затвор. Нека ме шаљу у затвор ако их није срамота! Овим речима, бака Перса Стојковић (75) из Паралова у околини Новог Брда на Космету револтирано објашњава како се нашла у несвакидашњој ситуацији, која је, каже, могућа само на Косову и Метохији. Извршном пресудом суда у Гњилану, бака је осуђена на новчану казну од 50 евра или тродневну затворску казну због наводног ремећења јавног реда и мира. Она је, наиме, из своје баште истерала стоку чији је власник Албанац, а који је због тога баку претукао!
– Шокирала сам се када су ми недавно рано ујутру на врата банула три полицајца која су ми саопштила да морам да платим казну или да идем у затвор. Е па када је тако, онда ћу ићи у затвор, али ћу барем читаву јавност обавестити како се албанске власти односе према нама Србима на Космету – наставља причу Перса Стојковић.

– Албанац Ганија Ибиши је намерно утерао козе и овце да пасу по нашој башти. Ја сам их у неколико наврата истеривала али су ми је уништили. Када сам кренула да их истерам, Албанац ме је ударио штапом, а потом јурио ножем – говори бака.

Због Албанца (45) који има још два брата и комшије Стојковића су у страху. Драган Стојковић (45) бака Персин син каже да је исти Албанац претио његовом комшији да ће га растргнути трактором ако чак обиђе имање које је он узурпирао. Полиција и поред пријаве није реаговала, а случај је заташкан.

 

Извор: Новости