ДЕВОЈКА БЕЗ ИСКУСТВА на челу Управе криминалистичке полиције! (ВИДЕО)

DEVOJKA BEZ ISKUSTVA na čelu Uprave kriminalističke policije! (VIDEO)

У Србији, која се једва бори са криминалом, Управу криминалистичке полиције води 28-годишња Дијана Хркаловић. Након што је Родољуб Миловић смењен са места начелника, а на његово место ни после годину дана није постављен нико нов, на Хркаловићеву је спало да води једну од најважнијих државних служби за борбу против криминала.

Пре овога, једино што од радног искуства има је 6 у Безбедносно-информативној агенцији и неколико месеци на позицији заменика шефа кабинета Небојше Стефановића. Члан је и активиста Српске напредне странке.

Да подсетимо, Управа криминалистичке полиције је озбиљна служба коју треба да води озбиљан човек, у народу познат као начелник. Тешко да неко без искуства, које Хркваловићевој свакако фали, може да се носи са свим типовима и нивоима криминала, међу којима су организовани, привредни и спортски.

У МУП-у нам нису одговорили када ће бити изабран нови начелник, а самим тим ни до кад ће Дијана Хркаловић бити вођа бораца против криминала. Нису нам рекли ни шта ју је квалилфиковало да буде први човек УКП-а, а нарочито нису желели да кажу како је могуће да неко са позиције секретара руководи Управом криминалистичке полиције.


Извор: mojatv.rs