Никос Коцис: Грчка се слаже са оценама Русије да су акције Турске непријатељске

Шеф дипломатије Грчке Никос Коцис изразио је у телефонском разговору са министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровом солидарност са оценама Русије да су акције Анкаре непријатељске и дијаметрално супротне од циљева борбе против терористичке организације Исламска држава, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„У име руководства земље, грчки министар је изразио жаљење у вези са руским авионом који је оборила турска авијација и погибијом пилота који је извршавао антитерористичке задатке у Сирији. У Атини су солидарни са оценама председника Русије да су акције Анкаре непријатељске према Русији и у супротности са циљевима коалиције против ИД“, саопштили су у ресору.

У МИП Русије су навели да је „Атини посебно јасан провокациони карактер турске политике, имајући у виду редовне, многобројне и вишегодишње провокације Анкаре у грчком ваздушном простору“.

„Са руске стране био је обновљен позив на сарадњу и уједињавање међународних напора у борби против тероризма“, саопштили су у ресору.

Извор: НСПМ